Busenkel och snabb, gör en stor sats och frys in.
PATÉ 3 st 1,5 l formar
300 gr kycklinglever 3 gula lökar 1800 gr nötfärs 4,5 tsk salt 6 krm svartpeppar 3 tsk timjan 6 press vitlöksklyftor 6 msk potmjöl 6 ägg 7,5 dl matlagningsgrädde
300 gr gröna oliver
Sätt ugnen på 200 gr Kör kycklinglever och lök i matberedaren, rör ihop med resten av ingredienserna. Fördela i tre smorda 1,5 l avlånga formar Tryck i oliverna lite här och var och olika djupt Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 min, prova med sticka, de är klara när köttsaften är klar. Låt kallna i formen, gärna med en tyngd på. Servera kall i skivor med cumberlandsås Som ensamrätt med potatis och sallad eller på buffébordet.
--------------------
|