Busenkel och snabb, gör en stor sats och frys in.


PATÉ 3 st 1,5 l formar


300 gr kycklinglever
3 gula lökar
1800 gr nötfärs
4,5 tsk salt
6 krm svartpeppar
3 tsk timjan
6 press vitlöksklyftor
6 msk potmjöl
6 ägg
7,5 dl matlagningsgrädde

300 gr gröna oliver

Sätt ugnen på 200 gr
Kör kycklinglever och lök i matberedaren, rör ihop med resten av ingredienserna.
Fördela i tre smorda 1,5 l avlånga formar
Tryck i oliverna lite här och var och olika djupt
Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 min, prova med sticka, de är klara när köttsaften är klar.
Låt kallna i formen, gärna med en tyngd på.
Servera kall i skivor med cumberlandsås
Som ensamrätt med potatis och sallad eller på buffébordet.