Den här ugnsfalun fick jag av en kompis, provade förra veckan och det var inte alls dumt.
Vi kan väl tipsa varandra om lite vardagsmat också! jag behöver iaf inspiration ibland för att inte köra på med samma hela tiden, säkert är det så för en del av er andra också.
Ugnsfalu
1 falukorv
1 brk kross tomater
1 lök eller 1 msk torkad lök
1 vitlöksklyfta eller lite vitlökspulver
1-2 tsk senap, gärna osötad
salt & peppar
3 dl riven ost
Servera med rostade grönsaker som du lägger på samma ugnsfat som korven, ta vad du har hemma ex. morötter och kålrötter i stavar, paprikakvartar, squashskivor, lökskivor, vitlöksklyftor, tomathalvor
kokt potatis el. ris
Sätt ugnen på 200 gr
Låt tomaterna rinna av till hälften i en trådsil
hacka löken och blanda i den med tomaterna, eller rör ner den torkade och låt det stå en stund ca 10 min
rör ner senap, kryddorna och hälften av osten.
snitta korven på längden, lägg på smort ugnssäkert fat och fördela i hälften av röran i snittet och lägg resten ovanpå och runtom
Lägg på resten av osten
Ansa och skär grönsakerna i lämpliga bitar och lägg den runtom.
Stek i ugnen ca 20 min
Har ni rester av kokt ris kan man lägga det i botten på formen, använd då tomaterna som dom är, då ris behöver mer vätska.
Jag tycker dock att det är godast med kokt potatis till. Jag har köpt torkad lök, "fem lökar" på Brattbergs kryddshop här på nätet, den använder jag jättemycket till allt möjligt.
Ytterligare ett korvrecept som är från mitt dagis, mkt barnvänligt
GRATINERAD KORVLÅDA 4 port.
400 gr falukorv
1 strimlad purjo
1 brk majskorn
1 brk krossade tomater
1 ½ dl mellangrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk curry
riven ost
UGN: 225 GR.
Låt majs och tomater rinna av. Smörj en ugnsform. Lägg purjo, majs och tomater i formen.
Blanda grädden med salt, peppar och curry. Häll detta över grönsakerna.
Skiva korven och lägg dem ovanpå grönsakerna som tegelpannor.
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris samt sallad.
Tacos älskar ju alla unga, med lite tacostuk kan man få fisken att gå ner också
TACOFISK MED CHIPS
600 gr fiskfilé, tinad
1 tsk salt
margarin till formen
2,5 dl mellangrädde
0,5 – 1 dl tacosås medium eller hot
2 dl riven texmexost
15-20 tacochips
Sätt ugnen på 225 gr. Salta och vik ihop fileérna om de är tunna. Lägg dem i smord ugnsform.
Blanda grädde, tacosås och osten, häll det över fisken. Krossa chipsen och strö det över fisken. Stek fisken mitt i ugnen ca 25 min.
Servera med kokt potatis och sallad.