Full version: Vardagsmat
netaave
Den här ugnsfalun fick jag av en kompis, provade förra veckan och det var inte alls dumt.
Vi kan väl tipsa varandra om lite vardagsmat också! jag behöver iaf inspiration ibland för att inte köra på med samma hela tiden, säkert är det så för en del av er andra också.

Ugnsfalu

1 falukorv
1 brk kross tomater
1 lök eller 1 msk torkad lök
1 vitlöksklyfta eller lite vitlökspulver
1-2 tsk senap, gärna osötad
salt & peppar
3 dl riven ost

Servera med rostade grönsaker som du lägger på samma ugnsfat som korven, ta vad du har hemma ex. morötter och kålrötter i stavar, paprikakvartar, squashskivor, lökskivor, vitlöksklyftor, tomathalvor
kokt potatis el. ris

Sätt ugnen på 200 gr
Låt tomaterna rinna av till hälften i en trådsil
hacka löken och blanda i den med tomaterna, eller rör ner den torkade och låt det stå en stund ca 10 min
rör ner senap, kryddorna och hälften av osten.
snitta korven på längden, lägg på smort ugnssäkert fat och fördela i hälften av röran i snittet och lägg resten ovanpå och runtom
Lägg på resten av osten
Ansa och skär grönsakerna i lämpliga bitar och lägg den runtom.
Stek i ugnen ca 20 min
Har ni rester av kokt ris kan man lägga det i botten på formen, använd då tomaterna som dom är, då ris behöver mer vätska.

Jag tycker dock att det är godast med kokt potatis till. Jag har köpt torkad lök, "fem lökar" på Brattbergs kryddshop här på nätet, den använder jag jättemycket till allt möjligt.

Ytterligare ett korvrecept som är från mitt dagis, mkt barnvänligt


GRATINERAD KORVLÅDA 4 port.



400 gr falukorv

1 strimlad purjo

1 brk majskorn

1 brk krossade tomater

1 ½ dl mellangrädde

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1-2 tsk curry

riven ost

UGN: 225 GR.

Låt majs och tomater rinna av. Smörj en ugnsform. Lägg purjo, majs och tomater i formen.
Blanda grädden med salt, peppar och curry. Häll detta över grönsakerna.

Skiva korven och lägg dem ovanpå grönsakerna som tegelpannor.

Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.

Servera med kokt potatis eller ris samt sallad.


Tacos älskar ju alla unga, med lite tacostuk kan man få fisken att gå ner också biggrin.gif

TACOFISK MED CHIPS




600 gr fiskfilé, tinad

1 tsk salt

margarin till formen

2,5 dl mellangrädde

0,5 – 1 dl tacosås medium eller hot

2 dl riven texmexost

15-20 tacochips

Sätt ugnen på 225 gr. Salta och vik ihop fileérna om de är tunna. Lägg dem i smord ugnsform.

Blanda grädde, tacosås och osten, häll det över fisken. Krossa chipsen och strö det över fisken. Stek fisken mitt i ugnen ca 25 min.
Servera med kokt potatis och sallad.
pejori
god kycklinggryta

en grillad kyckling eller tre stekta kycklingfiléer
en grön och en röd paprika
valfri grädde ca. 2 dl
en burk 2,5 dl creme fraiche
salt och peppar.

stek fileerna och låt svalna.
skär ned kycklingen i små bitar och fräs upp i lite margarin.
lägg kycklingbitarna i en kastrull och häll över grädde och fraichen
salta och peppra efter behag
skär paprikan i småbitar och fräs upp dom lätt, dom ska bara mjukna lite.
häll i paprikan i kycklingen, red av och låt den stå på svag värme
ca. 10 min eller medan ni kokar ris.
grytan är nästan godare dagen efter.
myskmadra
Enkel pastasås kommer här: kallar den TRE BURKAR
1 brk creme fraiche
1 brk gröna ärter
1 brk tonfisk
- Blandas i kastrull , värm upp, pressa i vitlök. Det brukar inte behövas mycket mera krydda än så.

Hälsningar!
cinis74
Gjorde en jättegod kycklinggryta igår med mycket smak men inte så stark. Går säkert att dryga ut med tex paprika, svamp eller liknande.

Exotisk kycklingpanna

4 kycklingfiléer
6 - 10 st soltorkade tomater i bitar
1 msk riven ingefära el. 1-2 tsk torkad, malen
1 vitlöksklyfta pressad
2 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde

Skär kycklingen i bitar och bryn dessa i lite matfett (krydda med salt & peppar). Blanda i tomaterna, ingefäran och vitlöken. Späd med buljongen och grädden. Låt puttra 10-15 min så att kycklingen blir klar. Servera med ris och sallad.
netaave
Enkel kycklingbjudrätt 6-8 pers

Koka 3 dl ris och bre ut i en form
Rensa 2 grillade kycklingar, lägg köttet på riset.
Blanda 2 brk tomatsoppa med lika mängd visp- eller matlagningsgrädde och häll det över.
Strö över curry och riven ost.

Gratinera i 225 gr i 20 min.

Servera med bröd och sallad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon