Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Oxfile, Hur skall den stekas egetligen?
          LenaTuring
          Inlägg 22-11-2004, 12:41
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 349
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 326



          CITAT (uno @ 22-11-2004, 08:53)
          Nej, jag menar vanlig pitt i panna med stekt potatis, kött, lök och stekt ägg.

          tack för dagens: laugh.gif laugh.gif laugh.gif


          --------------------
          "Den som söker den letar"
           
          Citera
          LenaTuring
          Inlägg 22-11-2004, 12:45
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 349
          Medlem sedan:
          18-04-2004
          Medlem nr: 3 326



          Brukar alltid be om välstekt om jag tar kött på restaurang, tror att kockar får lära sig att bara svepa förbi stekpannan med köttet tongue.gif


          --------------------
          "Den som söker den letar"
           
          Citera
          hera
          Inlägg 31-03-2005, 21:34
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 330
          Medlem sedan:
          14-03-2005
          Medlem nr: 5 168



          en kock har alltid som regel att beställer men tex oxfile ska den alltid stekas blodig om gästen inte säger till om annat.
          För blodig biff ,stek till blodet börjar träga fram vänd o stek andra tills blodet tränger fram där oxå klart att äta.
          Medium ,stek tills saften som tränger upp är rosa vänd gör samma på andra sidan .
          Välstekt ,stek tills köttsaften är genomskinlig vänd o gör samma på andra sidan.
          Det är det bästa knepet om man vill steka kött olika .


          --------------------
          jag är en kvinna med många sidor (zon 5)

          user posted image
           
          Citera
          Svante, zon 1
          Inlägg 01-04-2005, 12:35
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 301
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 048



          CITAT (uno @ 19-11-2004, 19:17)
          Anledningen till att jag köper kött från sydamerikanska djur är flera. Lägre pris och mer smakrikt än svenskt. Djuren går ute och betar året runt. Jag tror inte att de behöver lika mycket kraftfoder och medikament som en svensk ko behöver. Min uppfattning är att produktion av svenkt oxkött bör upphöra. Jordbruksarealerna bör istället användas till kravodlad vegetabil produktion.

          Det skulle bli ett väldigt tråkigt landskap när alla hagarna växer igen. Med tanke på de skäl du ger för ditt val av kött blir jag lite nyfiken på varför du inte köper svenskt kravmärkt kött?
           
          Citera
          uno
          Inlägg 01-04-2005, 14:45
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          Hej Svante!

          Det var ju ett tag sedan som jag skrev om oxfilé. Mycket vatten har runnit sedan dess. I februari var jag på Masesgården och åt vegetariskt. Sedan dess har jag enbart ätit vegitariskt med förstärkning av mjölk ost ägg och fisk. Att äta kravliga kvigor är nog varligt för markena.


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
          Svante, zon 1
          Inlägg 01-04-2005, 16:26
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 301
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 048



          OK, då förstår jag. Själv äter jag kött och är lite kluven vad det gäller "matnationalism". Å ena sidan gillar jag inte den marknadsföring som går ut på att svensk mat är så mycket bättre än utländsk, för det är den inte alltid. Å andra sidan finns det miljömässiga skäl att äta svensk mat. Jag brukar alltid köpa svenskt nötkött och kyckling (lamm får jag av mina föräldrar som har egna). Resten är jag inte lika noga med var det kommer ifrån.
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 04-04-2005, 12:00
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Den absolut godaste oxfilén är inte alls stekt, tycker jag...
          Gravad oxfilé:
          Gnid in en hel filé med ett par tsk konjak.
          Klappa in ca en halv dl salt och en halv tsk socker och grovmalen svartpeppar.
          Vira in filén i färsk dill, mycket dill ska det vara, så att köttet täcks.
          Vira in allt i aluminiumfolie och lägg kallt i tre dygn. Vrid på paketet varje dag.
          Ta fram filén, skölj noga under kallt vatten och skär upp i tunna skivor.
          Kanongott!!!
          Mulle
           
          Citera
          Gabi
          Inlägg 04-04-2005, 19:05
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 121
          Medlem sedan:
          21-05-2004
          Medlem nr: 3 664



          Jag gillar inbakad oxfile gärna med vitlöksost blandad med creme fraiche på insidan av smördegen.

          Gabi
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 14:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon