Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Fläskfile, om man tycker om vitlök
          evelina
          Inlägg 03-12-2004, 09:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Denna rätt kan man förbereda dagen innan och sedan bara sätta in i ugnen.

          4-6 port
          225 graders ugn ca 20-30 min

          2 st fläskfile
          grovmalen svartpeppar o salt
          2 pkt bacon

          Vitlöksmöret.

          150 g ssmör
          persilja en kruka finhackad
          6 st vitlöksklyftor pressade
          4 msk grovmalen skånsk senap

          Tillbehör.

          Champinjoner efter behag
          Hari couverts
          1 pkt bacon
          4 tomater
          4 st bakpotatis
          1 dl grädde
          1 klick smör
          salt o vitpeppar
          vitlökspeppar

          Baka potatisen i ugnen helt färdig. Skär dem mitt itu och gröp ur. Gör ett mos på potatisen blanda med grädde och smör salta och peppra. Spritsa eller klicka tillbaka moset i skalet. (potatisbåt).Lägg dem på ett eget ugnsäkert fat.

          Skär en skåra i fläskfilen nästan enda ner, gör flera snitt så den blir platt,salta och peppra med den grovmalna svartpepparen runt om.

          Gör vitlöksmöret, forma till en rulle och lägg det på fläskfilen,dra ihop fläskfilen och bind bacon hårt och tätt runt fläskfilen.
          Smörj en ugnsäker form som är modell större och lägg filen i mitten.

          Dela baconet mitt itu och ta ca 5-6 st hari couverts och linda baconet runt om, gör ca 8 sådana buketter.
          Dela tomaterna mitt itu peppra dem med vitlökspepparen.


          Stek champinjonerna.

          In i ugnen ca 15 min ta ut filéen och lägg champinjonerna mellan filéerna och lägg tomaterna och hari couverts snyggt runt om och stek i ugnen ca 15 min till. De sista 5 min brukar jag dra på grillen så det blir fin färg.
          Potatisen sätter du in samtidigt de ska också vara inne 25-30 min.

          Smaklig måltid.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 03-12-2004, 10:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Låter väldigt gott den måste jag testa!

          Det här är också gott

          Till 4

          6-800 gr fläskfilé skivas, bryns och läggs i en ugnsform
          200 gr färska champinjoner skivas och läggs på köttet
          till sist strimlas 2 röda paprikor och läggs överst.

          Blanda 1 dl chilisås med 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar, häll det över formen strö till sist över rikligt med riven ost.
          Gratinera i 225 gr 25-30 min.
          Servera med ris och sallad.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 20-07-2025, 16:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon