Full version: Fläskfile
evelina
Denna rätt kan man förbereda dagen innan och sedan bara sätta in i ugnen.

4-6 port
225 graders ugn ca 20-30 min

2 st fläskfile
grovmalen svartpeppar o salt
2 pkt bacon

Vitlöksmöret.

150 g ssmör
persilja en kruka finhackad
6 st vitlöksklyftor pressade
4 msk grovmalen skånsk senap

Tillbehör.

Champinjoner efter behag
Hari couverts
1 pkt bacon
4 tomater
4 st bakpotatis
1 dl grädde
1 klick smör
salt o vitpeppar
vitlökspeppar

Baka potatisen i ugnen helt färdig. Skär dem mitt itu och gröp ur. Gör ett mos på potatisen blanda med grädde och smör salta och peppra. Spritsa eller klicka tillbaka moset i skalet. (potatisbåt).Lägg dem på ett eget ugnsäkert fat.

Skär en skåra i fläskfilen nästan enda ner, gör flera snitt så den blir platt,salta och peppra med den grovmalna svartpepparen runt om.

Gör vitlöksmöret, forma till en rulle och lägg det på fläskfilen,dra ihop fläskfilen och bind bacon hårt och tätt runt fläskfilen.
Smörj en ugnsäker form som är modell större och lägg filen i mitten.

Dela baconet mitt itu och ta ca 5-6 st hari couverts och linda baconet runt om, gör ca 8 sådana buketter.
Dela tomaterna mitt itu peppra dem med vitlökspepparen.


Stek champinjonerna.

In i ugnen ca 15 min ta ut filéen och lägg champinjonerna mellan filéerna och lägg tomaterna och hari couverts snyggt runt om och stek i ugnen ca 15 min till. De sista 5 min brukar jag dra på grillen så det blir fin färg.
Potatisen sätter du in samtidigt de ska också vara inne 25-30 min.

Smaklig måltid.
netaave
Låter väldigt gott den måste jag testa!

Det här är också gott

Till 4

6-800 gr fläskfilé skivas, bryns och läggs i en ugnsform
200 gr färska champinjoner skivas och läggs på köttet
till sist strimlas 2 röda paprikor och läggs överst.

Blanda 1 dl chilisås med 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar, häll det över formen strö till sist över rikligt med riven ost.
Gratinera i 225 gr 25-30 min.
Servera med ris och sallad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon