CITAT (kermita @ 10-12-2004, 09:06)
hej !
Ska prova Brantevikssill till jul. Undrar hur jag gör när jag har salt sillfile' som bör urvattnas 6 timmar.
Ättikan måste väl in någonstans? så man kan väl inte gå in direkt på inläggningen efter urvattning?
Nej det skall inte vara någon ättika dag 2, det skall bara komma vätska från grönsaker + sill till sammans med socker + kryddor. Se kommentar nedan:
BRANTEVIKSSILL
DU BEHÖVER:
1 kg sillfilé som flås och läggs i följande lag:
6 dl vatten
1 dl Perstorps ättika (24%)
2 msk salt
TILL INLÄGGNINGEN:
5 dl socker
40 krossade vitpepparkorn
40 krossade kryddpepparkorn
2 stora gula lökar, hackade
2 stora rödlökar, hackade
1-2 msk citronpeppar
2 smulade lagerblad
1 stor knippa hackad dill
GÖR SÅ HÄR:
1. Låt sillen ligga i den första lagen över natten på sval plats.
Ta därefter upp sillen och låt den rinna av.
2. Blanda alla ingredienserna till inläggningen och varva därefter den avrunna sillen med blandningen i en hög glasburk.
3.
OBS! Det skall inte vara någon vätska i vid inläggningen. Låt Inläggningen dra några dagar i kylskåp.
Från:
http://www.fortunecity.com/uproar/galaxy/1...105/page18.html