Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Majonnäs, Vad gör jag för fel?
          mulle
          Inlägg 07-12-2004, 12:40
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Jag har upprepade gånger försökt göra egen majonnäs och då följt recepten ordagrannt. Konsistensen (som ska vara så svår att lyckas med...) blir fin men själva majonnäsen otrevligt besk. Har någon annan råkat ut för samma problem och lyckats lösa det?
          Mulle
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 07-12-2004, 12:52
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag har svårt att se att smaken skulle påverkas av HUR man blandar i hop råvarorna. Är du säker på att du inte använder någon kniv som du skärt lök eller annat med (mixerkniv)? Eller att det finns något i kärlet som avger smak?
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 07-12-2004, 13:00
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Jag har försökt så många gånger, Kurt, och alltid, naturligtvis, med rena verktyg.
          Jag har funderat på är om det är mina ägg - jag använder egna - som är orsaken. De är inte beska i normala fall men kanske finns det något som reagerar med resten av ingredienserna?
          Eller skall man undvika färska ägg?
          Jag älskar majonnäs och som storkonsument skulle jag gärna tillverka min egen....
          Mulle
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 07-12-2004, 13:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Vad har du för recept?
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 07-12-2004, 14:21
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Ett par äggulor, några droppar citronsaft, ett par dl olja och lite Dijonsenap.
          Jag har försökt byta ut citronsaften mot vitvinsvinäger (som jag såg i något recept) och vad oljan beträffar har jag testat med oliv-, solros- och rapsolja...
          Men jag har faktiskt aldrig lämnat bort senapen så kanske den är boven?
          Mulle
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 07-12-2004, 14:27
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Byt senap... det kan ju inte bli sämre i alla fall.. Jag funderade faktiskt på om du använde Dijon eller kanske senapspulver...

          Här är mitt recept:

          1 ägg
          1 msk senap
          1 msk vitvinsvinäger
          1 tsk salt
          1 krm malen vitpeppar
          2 dl olja

          Jag brukar ta ½ dl olivolja och resten av oljan av någon sort med neutral smak. Senapen... någon stark och söt sort... gärna grovmalen så får man lite "prickig" majonnäs.

          Detta receptet är praktiskt för det är så lätt att dubbla det. Jag brukar göra majonnäsen direkt i burken med hjälp av stavmixern så sliper jag extra disk!
           
          Citera
          mulle
          Inlägg 07-12-2004, 14:58
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Jag ska testa än en gång och också använda stavmixern i stället för matberedarens mixer. Och butiksägg...
          Jag återkommer!
          Tack hittills för råden!
          Mulle
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 07-12-2004, 15:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Lycka till!! rolleyes.gif

          Jag hade aldrig några problem när jag gjorde majonnäs på ägg från mina egna hönor så jag tror inte att det är det som strular. Men du får väl prova dej fram.. smile.gif
           
          Citera
          inglis
          Inlägg 07-12-2004, 16:52
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 60
          Medlem sedan:
          09-06-2003
          Medlem nr: 1 650



          HEJ!
          Kan det vara oljan tro? Vad jag har märkt är det bäst med rapsolja,som det inte är någon smak på.
           
          Citera
          evelina
          Inlägg 07-12-2004, 18:08
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Jag gör som Ina ,har lärt mig att om man använder mixer ska man ta ett helt ägg inte äggulor.

          Hoppas du lyckas! rolleyes.gif


          Mvh


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 09-12-2004, 22:41
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ha i en knivsudd honung


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 06:58
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon