Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nötfilé på annorlunda vis, Flipp eller flopp
          Virgo
          Inlägg 15-12-2004, 00:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          Detta recept faller kanske inte alla i smaken.
          Smaksensationen är lite annorlunda, men säkert en hit och möjligtvis ett tips till nyårsfesten.

          Då detta inte tar så lång tid att tillaga så är det bäst att ha det som ska ätas till så gott som färdigt
          ex vis en fräsch salladsblandning av 4-5 sorters sallad.
          Stekt kulpotatis, pommes eller varför inte fransk dragonkryddad potatismos

          en oxfilé ohmy.gif uups! nötfilé på ungefär 230 per person.
          en banan
          citronsaft
          peppar salt vitlök (fransk dragon)
          Sauce Bearnaise (hemmagjord eller köpt i påse)
          sätt på ugnen övervärme eller helst grill
          Skär stekar i ungefär 230grams skivor av filén.
          Skala bananen skär i 0,5 cm skivor och marinera i lite citronsaft.
          fixa bearnaise såsen
          fixa salladen och tilltugget (potatisen)
          Hetta upp stekpannan med rapsolja och smör
          krossa vitlökar efter behag och lägg dessa i stekpannan tillsammans med stekarna. Peppra o salta
          stek dem rare medium eller well done.
          Kasta vitlökarna, de har gjort sitt.
          Nu är det hög tid att allt annat är färdigt.

          Skär fyra snitt med en supervass kniv i stekarna,lägg dom på ett ugnsäkert fat pilla in bananskivorna och skeda över Bearnaise såsen
          Baka (Grilla) färdigt i ugnen Obs gå inte ifrån ugnen utan håll koll hela tiden så inte såsen blir bränd.

          Vill man ha det som plankstek så går det bra att spritsa den dragonkrydda potatismosen bredvid köttet och in i ugnen, och då gör det inget om bearnaissåsen rinner av från köttet . Har man moset som en ring runt köttet så blir det jättefint med några kösbärstomathalvor i såsen.

          Och en smarrig efterrätt ä r denna

          .fruktdessert med ljuvlig honungssås

          Nu blev jag hungrig. Måste ta mig en skinkmacka


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          Virgo   Nötfilé på annorlunda vis   15-12-2004, 00:28
          Eva i Skåne   Tack för tipset :P   15-12-2004, 20:11


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 11:09
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon