Smaksensationen är lite annorlunda, men säkert en hit och möjligtvis ett tips till nyårsfesten.
Då detta inte tar så lång tid att tillaga så är det bäst att ha det som ska ätas till så gott som färdigt
ex vis en fräsch salladsblandning av 4-5 sorters sallad.
Stekt kulpotatis, pommes eller varför inte fransk dragonkryddad potatismos
en oxfilé

en banan
citronsaft
peppar salt vitlök (fransk dragon)
Sauce Bearnaise (hemmagjord eller köpt i påse)
sätt på ugnen övervärme eller helst grill
Skär stekar i ungefär 230grams skivor av filén.
Skala bananen skär i 0,5 cm skivor och marinera i lite citronsaft.
fixa bearnaise såsen
fixa salladen och tilltugget (potatisen)
Hetta upp stekpannan med rapsolja och smör
krossa vitlökar efter behag och lägg dessa i stekpannan tillsammans med stekarna. Peppra o salta
stek dem rare medium eller well done.
Kasta vitlökarna, de har gjort sitt.
Nu är det hög tid att allt annat är färdigt.
Skär fyra snitt med en supervass kniv i stekarna,lägg dom på ett ugnsäkert fat pilla in bananskivorna och skeda över Bearnaise såsen
Baka (Grilla) färdigt i ugnen Obs gå inte ifrån ugnen utan håll koll hela tiden så inte såsen blir bränd.
Vill man ha det som plankstek så går det bra att spritsa den dragonkrydda potatismosen bredvid köttet och in i ugnen, och då gör det inget om bearnaissåsen rinner av från köttet . Har man moset som en ring runt köttet så blir det jättefint med några kösbärstomathalvor i såsen.
Och en smarrig efterrätt ä r denna
.fruktdessert med ljuvlig honungssås
Nu blev jag hungrig. Måste ta mig en skinkmacka