Vi ska ha smördegsinbakad kycklingfilé på nyår, lyxig fruktsallad till efterrätt och lax-pepparotssnurror till skumpan på tolvslaget. Har dock inte hittat nån bra förrätt än, gärna med skaldjur som ska kunna förberedas.
Det här hade jag förra året med kräftstjärtar, min absoluta favorit, men jag kan ju inte ha samma.
SKALDJURSSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING
6 PERS
Skaldjur ca 100 gr/pers
1 stor hackad mango
1 stor skivad avokado
8 cm finstrimlad purjo
1 fint hackad röd paprika
flingsalt och nymald svartpeppar
Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.
Dressing: Saft av 1 lime ½ dl olivolja 1 tsk flyt honung salt och sv.peppar
Rensa och dela ev stora skaldjur, har du hummer gör enl. följande tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet. Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten. Skiva stjärten i fina bitar. Blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra efter smak. Vispa ihop dressingen och slå den över salladen. Rör om och låt stå i kyl 15 min. Fördela salladen i höga glas med ev.klokött eller andra fina bitar överst. Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.
--------------------
|