Full version: Förrätt
netaave
Vi ska ha smördegsinbakad kycklingfilé på nyår, lyxig fruktsallad till efterrätt och lax-pepparotssnurror till skumpan på tolvslaget. Har dock inte hittat nån bra förrätt än, gärna med skaldjur som ska kunna förberedas.

Det här hade jag förra året med kräftstjärtar, min absoluta favorit, men jag kan ju inte ha samma.

SKALDJURSSALLAD MED MANGO OCH AVOKADO I LIMEDRESSING

6 PERS



Skaldjur ca 100 gr/pers

1 stor hackad mango

1 stor skivad avokado

8 cm finstrimlad purjo

1 fint hackad röd paprika

flingsalt och nymald svartpeppar

Ciabattaskivor, olivolja, flingsalt.

Dressing:
Saft av 1 lime
½ dl olivolja
1 tsk flyt honung
salt och sv.peppar

Rensa och dela ev stora skaldjur, har du hummer gör enl. följande tag bort skalen från hummerstjärtarna och lyft ur köttet.
Avlägsna den svarta strängen som löper längs med stjärten.
Skiva stjärten i fina bitar.
Blanda med övriga ingredienser.
Salta och peppra efter smak.
Vispa ihop dressingen och slå den över salladen.
Rör om och låt stå i kyl 15 min.
Fördela salladen i höga glas med ev.klokött eller andra fina bitar överst.
Servera med ugnsrostade skivor av ciabatta, med lite olivolja och flingsalt på.
norpan
Oj vad gott detta var!!
Tack så hemskt mycket för receptet netaave!!

// Tina
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon