Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          4 sidor V  « < 2 3 4  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Husmanskost, hur många gör det?
          netaave
          Inlägg 22-04-2005, 13:22
          Länk hit: #61


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Lassila @ 22-04-2005, 12:48)
          Skomakarlåda.
          Är en stekt skiva oxfilé som toppas med knaperstekt bacon, och till detta har man potatismos som man lägger en "go" klick persiljesmör på toppen.

          En riktigt go klassiker som man ser aldeles för sällan på menyerna nuförtiden.

          sad.gif

          Men det blir ju ingen låda om man serverar moset till.

          Hittade det här när jag Googlade

          Skomakarlåda 4 pers

          400 gram oxfilé
          200 gram bacon
          Margarin
          Salt
          Svartpeppar
          1 dl rödvin
          2 dl kaffegrädde
          Kokt potatis
          Smör
          Salt
          Muskot
          Riven vällagrad ost
          Bryn oxfiléskivorna tillsammans med det strimlade baconet i lite margarin eller olja. Krydda med salt och svartpeppar.
          Tillsätt rödvinet och kaffegrädden och låt såsen koka ihop en liten stund.
          Pressa dem kokta varma potatisen. Rör ner lite smör samt krydda med salt och muskot.
          Spritsa upp moset på en tallrik. Riv över osten och gratinera det hela i ugnen en liten stund tills det fått fin färg.
          Lägg köttet och baconet ovanpå. Slå såsen runt om samt dekorera med persilja.


          --------------------


           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 02-05-2005, 15:16
          Länk hit: #62


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          Ja numera finns inte dom där portionslådorna kvar hos restaurang grossister så man får lägga på talrik direkt och vill man ha färg på moset så sätter man talriken 10 sek i salamandern, det är samma sak med de klassiska snaps gummorna de finns nästan inte heller kvar mad.gif

          Starta ett korståg för bevarandet av gammal hederlig svensk matkultur. biggrin.gif tongue.gif
           
          Citera

          4 sidor V  « < 2 3 4
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 08:42
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon