Jättegott recept! Tycker jag i alla fall!
VEGETARISK JAMBALAYA, 4-6 pers
2,5 dl avorioris 5 dl vatten 1 tsk gurkmeja 3 dl finstrimlad purjolök 1 vitlöksklyfta 2 dl champinjoner 1 röd paprika 1 grön paprika 2 syrliga äpplen 2 skivor ananas 1-2 msk sesamolja/olivolja 3-4 msk tomatpuré 1 tsk oregano 1 tsk curry 0,5 tsk muskot 1 msk mild senap 2 msk bovete/majsmjöl 2 dl buljong 2 dl matlagningsgrädde
Garnering:
1 banan 4 skivor ananas 6-8 cashewkärnor 2 tsk kokosflingor
Skölj och koka riset tillsammans med gurkmeja under lock på svag värme 25 min. Laga under tiden stuvningen. Hacka vitlök, paprikor och äpplen. Skär champinjoner och ananas i bitar. Fräs alltsammans i olja och curry 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl, och kryddor. Låt alltsammans koka ihop några minuter. Blanda i senap och grädde (grädden kan uteslutas, men öka då buljongen). Fördela riset i en form och häll över stuvningen. Dekorera med halverade stekta bananer och ananas samt cashewkärnor och kokosflingor.
|