Jättegott recept! Tycker jag i alla fall!
VEGETARISK JAMBALAYA, 4-6 pers
2,5 dl avorioris
5 dl vatten
1 tsk gurkmeja
3 dl finstrimlad purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
2 syrliga äpplen
2 skivor ananas
1-2 msk sesamolja/olivolja
3-4 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk curry
0,5 tsk muskot
1 msk mild senap
2 msk bovete/majsmjöl
2 dl buljong
2 dl matlagningsgrädde
Garnering:
1 banan
4 skivor ananas
6-8 cashewkärnor
2 tsk kokosflingor
Skölj och koka riset tillsammans med gurkmeja under lock på svag värme 25 min. Laga under tiden stuvningen. Hacka vitlök, paprikor och äpplen. Skär champinjoner och ananas i bitar. Fräs alltsammans i olja och curry 4-5 minuter. Tillsätt tomatpuré, buljong, mjöl, och kryddor. Låt alltsammans koka ihop några minuter. Blanda i senap och grädde (grädden kan uteslutas, men öka då buljongen). Fördela riset i en form och häll över stuvningen. Dekorera med halverade stekta bananer och ananas samt cashewkärnor och kokosflingor.