Jttegott recept! Tycker jag i alla fall!
VEGETARISK JAMBALAYA, 4-6 pers
2,5 dl avorioris
5 dl vatten
1 tsk gurkmeja
3 dl finstrimlad purjolk
1 vitlksklyfta
2 dl champinjoner
1 rd paprika
1 grn paprika
2 syrliga pplen
2 skivor ananas
1-2 msk sesamolja/olivolja
3-4 msk tomatpur
1 tsk oregano
1 tsk curry
0,5 tsk muskot
1 msk mild senap
2 msk bovete/majsmjl
2 dl buljong
2 dl matlagningsgrdde
Garnering:
1 banan
4 skivor ananas
6-8 cashewkrnor
2 tsk kokosflingor
Sklj och koka riset tillsammans med gurkmeja under lock p svag vrme 25 min. Laga under tiden stuvningen. Hacka vitlk, paprikor och pplen. Skr champinjoner och ananas i bitar. Frs alltsammans i olja och curry 4-5 minuter. Tillstt tomatpur, buljong, mjl, och kryddor. Lt alltsammans koka ihop ngra minuter. Blanda i senap och grdde (grdden kan uteslutas, men ka d buljongen). Frdela riset i en form och hll ver stuvningen. Dekorera med halverade stekta bananer och ananas samt cashewkrnor och kokosflingor.


