Recepten nedan hittade jag på nätet:
Äggtoddy för ca 10 personer:
8 äggulor plus 3-4 hela ägg (med både vitan och gulan) vispas med ca 5 dl socker (till att börja med).
Smeten vispas länge och väl så att den blir riktigt hög, vit och pösig med maskinvisp. Mer socker späs på matskedsvis lite då och då beroende på smetens konsistens, den får inte bli för tunn utan skall bli tjockflytande.
Serveras sedan i glas och spetsas med lite konjak (eller rom) - en matsked eller två kan vara lagom i varje glas (eller efter behag förstås).
ÄGGTODDY 4 personer
1 dl socker 1 ½ dl rom, cognac eller whisky 1 liter kokande vatten 3 äggulor ev citron
Vispa äggulorna och sockret till vitt skum. Fördela äggmassan i 4 höga glas. Häll i spriten och ev en citronskiva i varje glas Häll över 2 ½ dl kokande vatten i varje glas och servera omedelbart.
Enkelt recept på äggtoddy för fyra personer: 1 dl socker 16 cl mörk rom eller cognac 3 äggulor
Vispa äggulorna och sockret till pösigt vitt skum. Fördela äggskummet i 4 glas, gärna höga. Häll i sprit. Drick omedelbart!
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|