Jättegott med bostongurkan i köttfärsen och den yoghurtsyrliga rödlökssåsen!
FÄRSBIFFAR MED RÖDLÖKSSÅS, 4 pers
3 rödlökar 1+1 msk smör eller margarin 2 dl buljong från tärning 400 g blandfärs 4 msk bostongurka 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ägg 1 msk vetemjöl 2 dl mild yoghurt 2 tsk japansk soja 0,5 krm svartpeppar
Skala och skiva löken. Fräs på svag värme. Häll på buljongen. Låt allt puttra 5 min under lock.
Blanda färs, bostongurka, salt, peppar och ägg. Forma till små biffar. Stek dem några minuter på varje sida i matfett. Ta upp biffarna. Rör i vetemjölet i stekpannan, häll av buljongen från löken och vispa ner den i pannan. Rör i yoghurt, soja och peppar. Koka såsen 3 min. Lägg löken på biffarna och häll på såsen.
|