Jättegott med bostongurkan i köttfärsen och den yoghurtsyrliga rödlökssåsen!
FÄRSBIFFAR MED RÖDLÖKSSÅS, 4 pers
3 rödlökar
1+1 msk smör eller margarin
2 dl buljong från tärning
400 g blandfärs
4 msk bostongurka
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 dl mild yoghurt
2 tsk japansk soja
0,5 krm svartpeppar
Skala och skiva löken. Fräs på svag värme. Häll på buljongen. Låt allt puttra 5 min under lock.
Blanda färs, bostongurka, salt, peppar och ägg. Forma till små biffar. Stek dem några minuter på varje sida i matfett. Ta upp biffarna. Rör i vetemjölet i stekpannan, häll av buljongen från löken och vispa ner den i pannan. Rör i yoghurt, soja och peppar. Koka såsen 3 min. Lägg löken på biffarna och häll på såsen.