Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Ett par smårecept, till efterrätten på altanen!
          AndreasBlomquist
          Inlägg 01-05-2005, 23:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 237
          Medlem sedan:
          31-01-2005
          Medlem nr: 4 935



          Tänkte dela med mig av 2 recept som vi ofta kör med hemma hos oss på helgerna då det ska vara lite extra festligt.

          Recept nummer 1

          Den första är väldigt enkel. Man skalar och tärnar upp 3 äpplen, 3 päron, 2 banan. Delar på en massa Physsalis och sen så filéar man 2 apelsiner så att det inte är något skinn kvar på klyftorna. Allt lägger man ihop i en glasskål.

          Innan man börjar med skalning och tärning av frukten så har man tagit en vaniljstång och delat på den samt skrapat ut kärnorna i och lagt både kärnor och vaniljstång i en kastrull, tillsammans med 2,5 deciliter vatten och 1 deciliter socker. Detta får under tiden man skalar och tärnar frukterna koka ner så att det får en sirapsliknande konsistens.

          När den sedan är färdig så tar man bort vaniljstången från sirapen och sedan ska man ta sirapen direkt från plattan och hälla på frukterna och röra om.

          Till detta serveras vaniljglass men ska väl tillägga att det blir otroligt gott även utan glassen!


          Recept nummer 2

          Sätt ugnen på 250 grader.

          Börja med att finriva cirka 150 gram vit blockchoklad.

          Dela sedan dina favoritfrukter i stora bitar och blanda samman dessa i en ugnsfast form. Helst ska det inte vara vattniga frukter som apelsin utan mer fasta som äpple, päron, banan och jordgubbar. Vi brukar ha dessa 4 sorters frukt när vi gör denna rätten. När man lagt frukterna man vill ha i formen så sprider man ut all finriven vit choklad ovanpå. Sedan in i ugnen där den få stå tills chokladen börjar få en fin ljusbrun färg. Det är viktigt att den inte får stå för länge inne i ugnen så frukterna blir alldeles för mosiga och börjar "blöda", dvs rinna...

          Servera direkt tillsammans med vaniljglass!


          Om ni provar någon av dessa recept så dela gärna med er här om vad ni tyckte!

          // Andreas


          --------------------


           
          Citera
          Chrihanna
          Inlägg 11-05-2005, 10:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 147
          Medlem sedan:
          31-03-2005
          Medlem nr: 5 274



          Jag brukar göra den i ugnen fast med lite andra frukter: Kiwi, jordgubbar och banan är favoriten. Det blir verklgien supersmarrigt.

          Har inte provat ditt förslag ännu med äpplen och päron, så det lär jag ju prova!


          --------------------
          *** Grönhet är skönhet ***
           
          Citera
          AndreasBlomquist
          Inlägg 12-05-2005, 14:24
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 237
          Medlem sedan:
          31-01-2005
          Medlem nr: 4 935



          Hej!

          Jag provade ugnsreceptet med dina ingredienser och det var kanon. Supersaftigt och gott. Fick dock passa den lite mer så att inte kiwin blir för rinnig..

          Hoppas recept nummer 1 smakar gott när du gör den!


          --------------------


           
          Citera
          JonasQ
          Inlägg 12-05-2005, 15:40
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 200
          Medlem sedan:
          27-04-2004
          Medlem nr: 3 435



          Brukar göra en variant på detdär oxå, tar antingen skivad blandad frukt eller stor halva frukter (annanas, papaya osv). Bakar av dem i ugnen en stund med honung på, tar ut dem och sätter glass ovanpå och ovanpå glassen vispad äggvita med lite socker. In i ugnen snabbt på 300 grader så att marängen får lite färg och glassen inte hinner smälta för mycket.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-05-2005, 21:31
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Blir ju sugen ju!!!! tongue.gif


          --------------------


           
          Citera
          ejjan
          Inlägg 13-05-2005, 17:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 295
          Medlem sedan:
          22-07-2004
          Medlem nr: 4 123



          Testade den varma fruktsalladen igår. Det var mums biggrin.gif . Hade riven vit Toblerone på. Nån som minns varför de inte får sälja den i Sverige längre?? Den finns ju bara på Tax-free sad.gif .

          Hade jordgubbar i, första för i år (från Italien) smile.gif


          --------------------
          Alla såg äpplen falla, men det var bara Newton som frågade sig varför" B Baruch
           
          Citera
          Anna G
          Inlägg 19-05-2005, 08:56
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 68
          Medlem sedan:
          22-04-2004
          Medlem nr: 3 366



          Här i Malmö har jag sett vit Toblerone i butikerna runt Möllevångstorget och på en hel del andra ställen som säljer importerad mat.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 06:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon