Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Smörgåstårta
          Iza
          Inlägg 07-06-2005, 07:59
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 418
          Medlem sedan:
          23-09-2003
          Medlem nr: 2 351



          Kan man bjuda på tårta efter smörgåstårta eller blir det för kladdigt?
          Förslag mottages.


          --------------------
          zon3-4
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 07-06-2005, 08:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Det tycker jag att man kan göra.

          När maken fyllde 50 så bakade och gjorde jag båda sorters tårtor och har också fått serverat på både bröllop, begravningar och födelsedagskalas.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 07-06-2005, 22:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Det går alldeles utmärkt det, kanske den här?

          NETAS SMÖRGÅSTÅRTA


          2 RUNDA BRÖD (dubbel sats i långpanna)

          7 ½ dl mjölk, eller mjölk & vatten

          75 gr jäst

          1 ½ tsk salt

          1 ½ tsk socker

          ¾ dl olja

          400 gr rågsikt

          700 gr vetemjöl special

          Gör degen som vanligt, jäs 30 min. Arbeta slät och smidig, dela den i 2 delar och forma till runda bröd, som läggs i 2, 2l formar (ca 22 cm)
          Jäs i 30 min under duk. Pensla med kallt vatten, grädda i 250 gr i 10 min. Stäng av ugnen och låt bröden eftergrädda ytterligare 20 min. Låt kallna under duk.
          Dela bröden, helst med en tårtbottenskärare, i 5-7 bottnar. Kan frysas med gladpack mellan, för att sedan användas till smörgåstårtor, kvarnhjul eller pizzabottnar.

          Till smörgåstårta används 4 bottnar, kantskurna.
          Ex på fyllning och garnering:
          Bredbar leverpastej, bostongurka och flytande margarin rörs till en smidig pasta.
          Abbas bredbara pålägg.
          Mjukost, gärna smaksatt typ ”Bonjour”

          Bred därefter hela tårtan med majonnäs eller liknande.
          Klä kanterna med kryddgrönt, gurkskivor, krossade ostbågar eller ”stjärnor” (carambole).
          Börja garnera utifrån med ex.
          Halverade oliver och mandarinklyftor, fortsätt med skivade körsbärstomater, därefter halverade blå vindruvor. Lägg en stjärna i mitten, och på den en klick caviar och ev en dillvippa, fyll på med rikligt med skalade räkor runt. Pytsa svart caviar i fina små högar i tomrummen mellan tomater m.m.


          Och sen en läcker nöt/jordgubbstårta, nästan nyttig! biggrin.gif
          egentligen ett GI-recept snott från bendro.


          GROTTIS NÖTTÅRTA


          Till 1 st, (minst 2 st till en tårta.)

          Vispa 3 äggvitor till hårt skum
          Blanda försiktigt ner 1 påse finmald/hackade nötter eller mandlar.
          1 tsk bakpulver
          1 dl socker eller fruktos

          Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
          Grädda 140 gr i 40 min. Håll koll så kakan inte blir bränd men ändå är halvfast.
          Låt den svalna på plåten.
          Lossa försiktigt från plåten och lägg på ett fat.
          Botten nr 2 blir tak.

          Fyllning, bär sötade med socker eller fruktos.

          Topping
          Vispad grädde och lite riven mörk choklad.


          --------------------


           
          Citera
          telli
          Inlägg 08-06-2005, 12:34
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 97
          Medlem sedan:
          06-04-2005
          Medlem nr: 5 333



          Jag tycker att det blir lite "tårta på tårta"!!

          Kan du inte göra en efterrättspaj eller mjuk kaka till kaffet istället?


          --------------------
          Anna, zon 2(3)
           
          Citera
          Summersun
          Inlägg 08-06-2005, 21:38
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 201
          Medlem sedan:
          03-06-2005
          Medlem nr: 5 927



          Tycker också att det går jättebra att servera båda. Brukar själv servera både smörgåstårta och tårta på födelsedagar.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-06-2025, 04:38
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon