Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > rabarbergodis?, rabarberrecept önskas
          Mollis
          Inlägg 10-07-2007, 11:26
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Man borde kunna göra en chutney, jag har inte provat, bara med plommon. Om jag hittar nåt recept så kommer det!

          //Mollis
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 10-07-2007, 11:44
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Hittade ett rabarberchutney-recept, kan nog va jättegott!

          Rabarberchutney
          Buffé nr 6 1999, sid 36

          Ingredienser
          Portioner: 10

          500 g rabarber
          1 gul lök
          2 vitlöksklyftor
          1 röd chilifrukt
          3/4 dl honung
          2 msk rödvinsvinäger
          1 tsk salt
          1 msk färskriven ingefära

          Tillagningstid: Över 20 min
          Svårighetsgrad: Medel


          Gör så här
          Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.

          Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.

          Förvara burkarna i kylen. Passar bra till stekt och grillat kött bl a.

           
          Citera
          ingelaha
          Inlägg 15-07-2007, 15:18
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 7
          Medlem sedan:
          13-07-2007
          Medlem nr: 11 513



          Den här kakan är en absolut favorit!!
          Mvh
          /Ingela

          Rabarberkaka
          med mandelglasyr
          Bakas i rund form, 26 cm i diameter, med löstagbar kant. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formen!


          Kaksmet:
          175 g smör
          2 1/2 dl strösocker
          2 ägg
          2 1/2 dl gräddfil
          5 dl vetemjöl
          2 tsk vaniljsocker
          1 tsk bakpulver
          •ca 400 g rabarber
          Mandelglasyr:
          100 g smör
          75 g mandelspån [finhackad mandel]
          1 1/2 dl strösocker
          2 msk vetemjöl
          2 msk mjölk
          1 msk vaniljsocker
          Gör så här:
          Sätt ugnen på 175º
          Rör smör och socker ljust och pösigt.
          Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund.
          Rör ner gräddfilen.
          Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten.
          Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.
          Ha i rabarerbitarna och rör om smeten.
          Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
          Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter.
          Under tiden kokas Glasyren.
          Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull.
          Låt det sjuda någon minut under omrörning.
          Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
          Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter.
          Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.
           
          Citera
          *Ulrica*
          Inlägg 15-07-2007, 17:53
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 2 292
          Medlem sedan:
          11-07-2007
          Medlem nr: 11 481



          Jag har smakat torkad rabarber en gång. Skiva i 1-1,5 cm skivor och torka. Låter kanske knasigt men det var görgott! Konsistens som russin. Användes även i bröd och mjuka kakor som "svenska russin".

          Redigerat av *Ulrica*: 15-07-2007, 17:54
           
          Citera
          tetafan
          Inlägg 20-07-2007, 16:32
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 19
          Medlem sedan:
          11-04-2007
          Medlem nr: 9 741



          CITAT (brittmarie @ 19-07-2005, 18:07) *
          Inget godis men väldigt gott

          Rabarber-Coleslaw

          1 stor rabarber stjälk
          300 g vitkål, strimlad
          1 tsk salt
          1 påse Santa Maria Sauce Mix Mango&Chili
          2 dl crème fraiche
          1 dl lättmajonnäs

          Skala rabarbern och skär tunna slantar.
          Blanda rabarber och strimlad vitkål.
          Strö salt över och låt dra i ca 10 minuter. Häll av eventuell vätska
          Blanda crème fraiche, majonnäs och såsmix.
          Rör ner rabarber och kål.
          Och här kommer ett recept från Scan som är lite mer godisaktigt.

          Flamberad rabarber med hallon- och kesellaglass

          300 g spröda rabarberstjälkar
          1 dl strösocker
          1 tsk vaniljsocker
          2 msk smör
          4 msk Rom alt Cointreau eller Whisky
          Hallon och kesellaglass
          225 g frysta hallon
          250 g kesella vanilj
          Gör så här
          Mixa frysta hallon och kesella i en matberedare eller mixer.
          Ställ kallt.
          Skär rabarbern i mindre bitar.
          Smält socker i en gjutjärnspanna, eller annat med tjock botten
          Lägg i rabarberbitarna och sjud dem mjuka.
          Lyft upp och lägg dem i en eldfast form med 5 cm höga kanter.
          Vispa ner smör i stekpannan och slå blandningen över rabarbern.
          Värm romen.
          Häll den över rabarbern och tänd på.
          Servera den brinnande rabarbern med hallon- och kesellaglass..


          Hej Britt-Marie

          Jag måste säga att coleslawreceptet är suveränt gott tummenupp.gif
          Nu får jag låta rababern på kolonin vila och dra näring till nästa år.
          Tack så mycket för ett suveränt recept som passar till allt grillat

          Hälsningar Stefan
           
          Citera
          EKLO
          Inlägg 16-08-2007, 14:21
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 2 398
          Medlem sedan:
          10-08-2007
          Medlem nr: 11 952



          Gammal tradition på jordfattiga delar av västkusten (och kanske överallt längs kusten?) är att äta en enkel rabarbersås (eller krusbärssås) till FET stekt fisk. Jag ryckte upp några makrillar i veckan, och prövade detta. Överraskande gott, en fin brytning med det syrligt, söta till den feta fisken. Jag kommer att göra detta till det återkommande tillbehöret när det gäller nyfångade makrillen. Blir säkert finfint till ex-vis stekt lax osv. Jag tog centimeterstora bitar av rabarber från kanske 7-8 stjälkar, la dem i kastrull med 1 dl vatten + 1 dl strösocker, lät det koka ihop en liten liten stund (det ska vara bitar av rabarber kvar, inte mos) - lät sedan svalna och serverade som det var. En ganska lös, såsig sås.

          prova!

          Redigerat av EKLO: 16-08-2007, 14:23
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 07:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon