|
|
  |
Äcklig köttfärs! |
|
|
|
01-08-2005, 15:51
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (kristerh @ 01-08-2005, 16:45) CITAT (andersen @ 01-08-2005, 16:39) Förpackade dom om färdigmald köttfärs?det kan inte vara något bra då tillför man nya bakterier och förkortar hållbarheten betydligt. Det var förmodligen några år sedan  kunskapen om bakterierna/hållbarheten var kanske inte så hög då krister 8 år sen närmare bestämt, inte så värst längesen väl?
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:52
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:51) 8 år sen närmare bestämt, inte så värst längesen väl?  Förpackningsindustrin och kylrummen har utvecklats mycket under de senaste åren.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
01-08-2005, 15:54
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:51) 8 år sen närmare bestämt, inte så värst längesen väl?  Trodde det var för mycket läänge sedan med en sån hantering, men det händer mycket som vi konsumenter inte vet nåt om krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
01-08-2005, 16:00
|

Medlem
Antal inlägg: 18 595
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 31

|
Har också provat den grovmalda färsen och jag säger Urk När man nu ändrar om något så borde man ändra det till det bättre och inte till det sämre. Som tur är kan jag få tag på en massa finmald älgfärs så jag kan lätt bojkotta den där färdigförpackade färsen som har lång hållbarhet men jag tycker synd om folk som snart inte har några alternativ.
--------------------
Mvh Åsa
Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
|
|
|
|
|
01-08-2005, 16:02
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (kristerh @ 01-08-2005, 16:54) CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:51) 8 år sen närmare bestämt, inte så värst längesen väl?  Trodde det var för mycket läänge sedan med en sån hantering, men det händer mycket som vi konsumenter inte vet nåt om krister Det händer mycket som konsumenterna inte vill veta om heller  Att man bör hantera köttet si eller så betyder knappast att det görs så.
|
|
|
|
|
01-08-2005, 17:14
|

Medlem
Antal inlägg: 1 900
Medlem sedan: 07-05-2004
Medlem nr: 3 535

|
Min mormor brukade köpa billigt kött och mala egen färs. Då kan man bestämma både innehåll och form själv, samt påverka priset.
--------------------
Zon 1, Skånes västkust
Besök gärna Buxus.se
|
|
|
|
|
01-08-2005, 17:51
|
Medlem
Antal inlägg: 170
Medlem sedan: 16-02-2005
Medlem nr: 5 021

|
Får väl hoppas att åtminstone Hötorgs och Östermalmshallarna kommer att kunna förse människor med gott kött och köttfärs i framtiden!! En lyxvara..idag ska vi äta pasta och köttfärssås..med det finaste vinet!! Äter mer vegetariskt nu..finns det bara det där äckliga köttet så funderar jag ut nåt vegetariskt alternativ!!! Lavendel
|
|
|
|
|
01-08-2005, 18:08
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
CITAT (renate @ 01-08-2005, 16:08) Köttfärs med lång hållbarhet?  aldrig hört talas om.. inte jag heller. finns det sånt?
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
01-08-2005, 18:15
|
Medlem
Antal inlägg: 170
Medlem sedan: 16-02-2005
Medlem nr: 5 021

|
Hej Pejori! I så fall är du lyckligt lottad som inte råkat ut för dom här stela plastförpackningarna med köttfärs och annat kött!! Lyckliga du! Lavendel
|
|
|
|
|
01-08-2005, 18:16
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
01-08-2005, 20:01
|

Medlem
Antal inlägg: 6 103
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 26

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 16:29) CITAT (stina @ 01-08-2005, 16:27) Jag tycker pannbiff och köttbullar blir rent ut sagt skitäckligt med den grovmala färsen. Jag blandar till den i matberedaren så blir den precis som den finmalda!!!
/Stina Pannbiff och köttbullar ja, men nu snackade jag om rejäla hamburgare på grillen, typ ett par centimeter tjocka. Det blir bara geggigt på grillgallret och biffarna blir så tunga så dom nästan rinner genom gallret.  Håller med!!!! /Stina
|
|
|
|
|
02-08-2005, 08:44
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Reserv @ 01-08-2005, 17:02) Det händer mycket som konsumenterna inte vill veta om heller  Att man bör hantera köttet si eller så betyder knappast att det görs så.  Jag vill veta allt, vet dessutom om att allt inte hanteras som det ska, om folk visste hur skitigt det är på vissa restauranger tex då skulle ingen äta ute. krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
02-08-2005, 08:50
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat.
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:13
|

Medlem
Antal inlägg: 6 105
Medlem sedan: 25-04-2004
Medlem nr: 3 398

|
CITAT (Tesa @ 01-08-2005, 16:12) ...och vi som producerar köttet är ännu mer utrotningshotade... Jag vet  Det är så himlans SORGLIGT!!!
--------------------
Zon 3, Mälaröarna utanför Stockholm. Fotoblog
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:23
|
Medlem
Antal inlägg: 303
Medlem sedan: 12-06-2004
Medlem nr: 3 834

|
Enligt egen uppgift mal vårt antagligen utrotningshotade DOMUS upp till 7 ggr om dan... á 35 kr kilot blandfärs, emellanåt.
Men lågprishetsen håller på att slå ut all kvalitet och miljöhänsyn. Kanske vågar man hoppas på en motreaktion framåt 2012 eller så, med lokala initiativ.
Iofs lär väl modernt packad och välhanterad färs inte åldras värre på några dagar än den gör några veckor i frys - som de flesta accepterar.
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:42
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Vissa butiker har för vana att mala om eller förpacka om köttfärs, eller rent av blanda gammal o ny färs, så det behöver inte vara färskt för att datumet säger så. Då litar jag mer på den gasade färsen. krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:45
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
Köttfärsen är många gånger betydligt äckligare än vad den ser ut som. Många butiker har nu egna köttkvarnar, vilket några här tycker är jättebra, och så tror ni att ni får mycket fräschare köttfärs på så sätt  För att köttfärsen ska behandlas på korrekt sätt hela vägen så krävs det för det första att det styckade djuret och lokalerna håller en temeratur på max +4 grader (ingen kul miljö att jobba i 8 timmar) helst ska temperaturen ligga mellan 0-+2. Köttkvarnen ska va´väl rengjord, d.v.s. minst en gång om dan, och den ska även hålla den låga temperaturen. Köttet bör så fort som möjligt gå i kvarnen efter styckningen och färsen förpackas i samma lokaler med samma låga temeraturer. Nu går det inte till på det här sättet i en butik där dom har egen kvarn. Köttet kommer med en kylbil som håller max +8 grader, redan där är bacilluskerna på G, och sen ska nån ha tid att ta emot leveransen. Köttet kan bli stående en stund och få några grader till på + sidan till förmån för bakterier. Sen ska köttet in i butikens egna kylrum/skåp och malas när det behövs. Kvarnen som ni tycker är så bra att ha i butiken så ni ser hur mycket färs ni vill ha och om det är nåt fett i köttet, hur kall/varm är den?  Håller butiken max +4 grader? Näe, skulle inte tro det nä  snarare runt 16-18 grader. Nu kan vi diskutera vilken färs som är hälsosammast.
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:47
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Ge Felix lite av den råa köttfärsen, äter han så är det inget fel på den även om den kan lukta lite konstigt.
|
|
|
|
|
02-08-2005, 09:55
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Det är väl lite dumt att hela livet tänka och leva efter en gammal miss? Själv avstod jag från att köpa kött i vår lilla butik flera år, fast dom till och med bytte ägare flera gånger.. Ganska korkat! Nej, man får allt ge en ny chans; livet - och köttfärsen - förändras.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:05
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 10:47) Ge Felix lite av den råa köttfärsen, äter han så är det inget fel på den även om den kan lukta lite konstigt.  Det är faktiskt ett väldigt bra test, jag brukar testa med katten (som ju är känd för att inte äta dåligt kött) äter hon så vet jag att det är färskt, ibland totalnobbar hon att äta, och då vet man ju vad som gäller, väldigt ofta är det faktiskt köttet från hemköp som ratas, de som ska ha så färskt kött krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|