|
Äcklig köttfärs! |
|
|
|
02-08-2005, 10:09
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (kristerh @ 02-08-2005, 11:05) CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 10:47) Ge Felix lite av den råa köttfärsen, äter han så är det inget fel på den även om den kan lukta lite konstigt.  Det är faktiskt ett väldigt bra test, jag brukar testa med katten (som ju är känd för att inte äta dåligt kött) äter hon så vet jag att det är färskt, ibland totalnobbar hon att äta, och då vet man ju vad som gäller, väldigt ofta är det faktiskt köttet från hemköp som ratas, de som ska ha så färskt kött krister Dom kallar det för färskt för att dom maler det i butiken, att sen inte själva köttet är så färskt är en anna femma, sen så vet jag att det hänt att dom malt ner vakumförpackat kött vilket inte är tillrådligt (varför kommer jag inte ihåg nu) Sen står kvarnarna i rumstemperatur och bakterier frodas i ett rasande tempo, ursäkta men det är äcklig köttfärs!
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:13
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 11:09) Sen står kvarnarna i rumstemperatur och bakterier frodas i ett rasande tempo, ursäkta men det är äcklig köttfärs!  Därför är det nya förpackningsättet bra där köttet behandlas hela vägen fram till butiksleverans i en obruten kylkedja i temperaturer under fyra grader.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:16
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (Hannele @ 02-08-2005, 11:13) CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 11:09) Sen står kvarnarna i rumstemperatur och bakterier frodas i ett rasande tempo, ursäkta men det är äcklig köttfärs!  Därför är det nya förpackningsättet bra där köttet behandlas hela vägen fram till butiksleverans i en obruten kylkedja i temperaturer under fyra grader. Så sant Hannele, så sant, va´skönt att vi kan va´ense om nåt
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:20
|
Medlem
Antal inlägg: 6 646
Medlem sedan: 01-04-2004
Medlem nr: 3 128

|
CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 11:16) Så sant Hannele, så sant, va´skönt att vi kan va´ense om nåt  T o m jag är med på det krister
--------------------
kristerh zon 2-3
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:40
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 11:16) CITAT (Hannele @ 02-08-2005, 11:13) CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 11:09) Sen står kvarnarna i rumstemperatur och bakterier frodas i ett rasande tempo, ursäkta men det är äcklig köttfärs!  Därför är det nya förpackningsättet bra där köttet behandlas hela vägen fram till butiksleverans i en obruten kylkedja i temperaturer under fyra grader. Så sant Hannele, så sant Men eftersom vi inte gillar den grova färsen i köttbullar och lasagne, blir det affärens egna finmalda KRAV-färs.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:40
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Jag handlar kött och fläsk på gårdsbutik och maler oftast min köttfärs själv. I nödfall köper jag på Maxi eftersom det är där vi handlar. Har aldrig upplevt den som dålig inte ens på sommaren, och nån med "lång hållbarhet" har vi inte där.
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:47
|

Medlem
Antal inlägg: 2 045
Medlem sedan: 24-06-2004
Medlem nr: 3 927

|
Som jag ser det är problemet med det långväga transporterade köttfärsen att hållbarhetsdatumet bygger på att man har minst 4 grader i sin kyl. Det är ganska ovanligt att man har det hemma, så går man efter hållbarhetsdatum så finns risk att köttfärsen har blivit dåligt trots att man tror att man gjort allting rätt. Köper man butiksförpackat så vet man att man inte kan låta det ligga i flera dar, men med detta färdigförpackade så invaggas man i tron att man kan det.
--------------------
Hellre planering än plantering
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:52
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
Hur många använder kylväska när ni handlar på sommaren? Jag är jättedålig på det, men såg en fiffig sak i biltemas katalog. Det var en kylbox man ansluter till cigarettuttaget på bilen med så pass lång sladd att man kan ha den stå på golvet bakom förarstolen, det måste ju vara perfekt när man handlar i sommarvärmen. Inte var den så jättedyr heller.
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 10:58
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (netaave @ 02-08-2005, 11:52) Hur många använder kylväska när ni handlar på sommaren? Ja, oftast blir ju maten dålig i bilen, på diskbänken hemma, på bordet efter middagen.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
02-08-2005, 11:12
|

Medlem
Antal inlägg: 3 397
Medlem sedan: 29-10-2003
Medlem nr: 2 483

|
Hur som helst...man ska lita på näsan när det gäller kött...jag skulle aldrig äta kött som luktar skumt...och i all synnerhet inte köttfärs där nedbrytningsprocessen har fått riktigt god hjälp på traven... Vilket är detsom gör attköttfärs har korthållberhet...bakterierna har fått så otroligt många ytor att fästa på och luften har kommit åt precis överallt....fast i grovmalen färs så är det inte riktigt lika illa...bara nästan Det bästa vore väl om man köpte sin färs i bitar som man malde hemma sen..slamsor,hinnor och allt... Men det är nyttigt att veta vad som är i maten... Själv gör jag min färs från födsel till färdig hamburgare..
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 17:46
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Tesa @ 02-08-2005, 12:12) Men det är nyttigt att veta vad som är i maten... Själv gör jag min färs från födsel till färdig hamburgare.. Men inte nu på ett tag, om du inte beordrar "kökspersonalen" förstås.
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 21:07
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (kristerh @ 02-08-2005, 10:42) CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Vissa butiker har för vana att mala om eller förpacka om köttfärs, eller rent av blanda gammal o ny färs, så det behöver inte vara färskt för att datumet säger så. Då litar jag mer på den gasade färsen. krister Kanske är det så men jag tycker det känns så ofräscht ändå att köpa gasbehandlat. Tror att vi faktiskt håller på att sakta ta ihjäl oss med all sk "förädling" och behandling av maten. Hädanefter kommer jag inte att köpa färs på stormarknader... (ICA och COOP) vi har en liten butik i stan där man får nymald (garanterat) färs... inslaget i vaxat papper och du får biffen precis så tjock du vill ha... precis som på sextiotalet då jag en tid jobbade i charken I den butiken lagas också bl.a ärtsoppa, laxlåda och potatispalt... går åt som smör i sol.
|
|
|
|
|
02-08-2005, 21:11
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (Reserv @ 02-08-2005, 10:47) CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Ge Felix lite av den råa köttfärsen, äter han så är det inget fel på den även om den kan lukta lite konstigt.  Tyvärr så kan Felix inte vara försöksperson... han tål inte "människomat"... så fort han får minsta bit av nåt så drar han ändan och kliar sig så mycket på kroppen att pälstussar ligger här o var. Det tog lång tid innan vi förstod vad som gav han klådan... nu mår han hur bra som helst
|
|
|
|
|
02-08-2005, 21:24
|

Medlem
Antal inlägg: 863
Medlem sedan: 09-11-2002
Medlem nr: 305

|
CITAT (kristerh @ 02-08-2005, 10:42) CITAT (Felix matte @ 02-08-2005, 09:50) Jag köper aldrig kött eller köttfärs i "bubbliga" förpackningar... de som packats för lång hållbarhet.
Har en gång för länge sedan råkat ut för illaluktande kött (i vanlig förp.) och sedan dess ser jag till att det är färskt.. nypackat det jag köper och helst närproducerat. Vissa butiker har för vana att mala om eller förpacka om köttfärs, eller rent av blanda gammal o ny färs, så det behöver inte vara färskt för att datumet säger så. Då litar jag mer på den gasade färsen. krister Gud va äckligt  Eftersom min sambo är jägare så äter vi bara älg-och rådjursfärs som vi mal själva till önskade storlek. Köper aldrig färs i butik och mal heller aldrig i fläskkött i köttet som så många rekommernderar för att få en saftigare färs. Det naturliga är bäst om man har möjlighet
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 22:45
|

Medlem
Antal inlägg: 3 397
Medlem sedan: 29-10-2003
Medlem nr: 2 483

|
CITAT (netaave @ 02-08-2005, 18:46) CITAT (Tesa @ 02-08-2005, 12:12) Men det är nyttigt att veta vad som är i maten... Själv gör jag min färs från födsel till färdig hamburgare.. Men inte nu på ett tag, om du inte beordrar "kökspersonalen" förstås. Äh..det är lugnt..frysen är full just nu eftersom vi fått nödslakta en ko i sommar..hela släkten var inblandad i den färsen..
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 22:47
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
|
|
|
|
|
02-08-2005, 22:56
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
--------------------
|
|
|
|
|
02-08-2005, 22:58
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (netaave @ 02-08-2005, 23:56) CITAT (Tesa @ 02-08-2005, 23:45) [..hela släkten var inblandad i den färsen..  :lol:  Blir inte så många till släkträffen i fortsättningen då
|
|
|
|
|
02-08-2005, 22:58
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|