Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Sprött pajskal till färska bär, vill ha recept
          netaave
          Inlägg 06-08-2005, 11:46
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Jag tänker mig ett mördegsskal jag gräddar helt klart och sen fyller med bär och grädde eller liknande.
          Någon som testat det och har ett bra recept?


          --------------------


           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 06-08-2005, 14:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Fransk tartdeg tycker jag ger sprött och fint pajskal, citronskalet ger en fin smakbrytning till frukt och bär. Receptet är ur min favoritbakbok som tyvärr inte säljs längre = Konditorns bästa

          125g smör
          3dl vetemjöl
          1/2 krm salt
          1 msk strösocker
          1/2 citron, rivet skal
          1 lätt vispad äggula
          2 msk isvatten


          Blanda snabbt ihop till en fast deg, låt degen vila någon timme i kylskåpet. Kavla degen eller tryck ut den direkt i pajformen. Grädda i ca 20min i 200 grader.

          Ett tips som står i boken är att om man har tänkt fylla pajskalet med kall fyllning och man vill att krispigheten i pajbottnen ska finnas kvar länge så ska man pensla pajskalet med smält choklad för då suger inte pajskalet upp fukten ur fyllningen.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 06-08-2005, 15:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,06-08-2005, 15:59)
          Fransk tartdeg tycker jag ger sprött och fint pajskal, citronskalet ger en fin smakbrytning till frukt och bär. Receptet är ur min favoritbakbok som tyvärr inte säljs längre = Konditorns bästa

          125g smör
          3dl vetemjöl
          1/2 krm salt
          1 msk strösocker
          1/2 citron, rivet skal
          1 lätt vispad äggula
          2 msk isvatten


          Blanda snabbt ihop till en fast deg, låt degen vila någon timme i kylskåpet. Kavla degen eller tryck ut den direkt i pajformen. Grädda i ca 20min i 200 grader.

          Ett tips som står i boken är att om man har tänkt fylla pajskalet med kall fyllning och man vill att krispigheten i pajbottnen ska finnas kvar länge så ska man pensla pajskalet med smält choklad för då suger inte pajskalet upp fukten ur fyllningen.

          tack smile.gif
          sparat i receptboken smile.gif wub.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera
          elleave
          Inlägg 06-08-2005, 15:51
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 662
          Medlem sedan:
          08-09-2004
          Medlem nr: 4 441



          Hittade ett recept när vi sökte på nätet. Enkelt, behöver inte knådas! biggrin.gif wub.gif
          Fast vi hade bara hallon, färska från trädgården förstås. Skalet smakade lite som bondkakor. Var jättegott!



          Enkel bärpaj

          En god paj med bär som går supersnabbt att göra och som är relativt sund eftersom den inte innehåller så mycket socker.
          Tid: 10 min arbete
          4-6 portioner

          Du behöver:
          Pajdeg:
          125 g smör eller margarin
          ½ dl farinsocker
          2 dl havregryn
          2 dl vetemjöl
          Fyllning:
          2 ½ dl Kelda vaniljsås eller Milda vaniljvisp
          500 g frysta hallon och blåbär

          Gör så här:
          Sätt på ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör ner farinsocker, havregryn och vetemjöl till en jämn smet. Klicka ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämn. Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.
          Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 14 minuter. Låt svalna.
          Fyllning:
          Vispa vaniljsåsen/vaniljvispen och klicka ner den i pajskalet. Strö över de tinade bären.



          --------------------


          Min hemsida... - Skriv gärna i gästboken!
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 06-08-2005, 15:57
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Fläcken på duken fick hon med också tongue.gif
          Den här var verkligen super, den har vi inte gjort för sista gången.
          Tack även för ditt recept Åsa, det ligger redan i min receptbok. wub.gif


          --------------------


           
          Citera
          Fenja
          Inlägg 06-08-2005, 16:30
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 11 272
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 892



          Jag brukar göra en vanlig mördeg, till en stor pajform:
          200 gr smör (använd riktigt smör det blir sprödast)
          1/2-1 dl strösocker
          8 dl vetemjöl
          Hacka ihop degen med en kniv, rör den inte med händerna, kör den sedan med en processor eller elvisp tills den är kornig ungefär som havregryn. Häll mördegen i formen och tryck snabbt till den runt kanterna. Grädda till den är gyllene.
          Jag brukar blande 5 dl creme fraish ungefär lika mycket krossad ananas (byt ut mot mixade jordgubbar, mxade inlagda päron till ex.) och lägga i pajskalet och grädda tills fyllningen stannat. Grädda ej för länge för så skär sig creme fraishen. Låt svalna väl och gärna stå en stund i kylskåp innan servering.
          Mvh
          Fenja


          --------------------
          "För länge sen dyrkade Egyptierna katten som en gud.
          Det har katten aldrig glömt."
           
          Citera
          pejori
          Inlägg 06-08-2005, 16:40
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 19 528
          Medlem sedan:
          12-01-2004
          Medlem nr: 2 682



          CITAT (Fenja @ 06-08-2005, 17:30)
          Jag brukar göra en vanlig mördeg, till en stor pajform:
          200 gr smör (använd riktigt smör det blir sprödast)
          1/2-1 dl strösocker
          8 dl vetemjöl
          Hacka ihop degen med en kniv, rör den inte med händerna, kör den sedan med en processor eller elvisp tills den är kornig ungefär som havregryn. Häll mördegen i formen och tryck snabbt till den runt kanterna. Grädda till den är gyllene.
          Jag brukar blande 5 dl creme fraish ungefär lika mycket krossad ananas (byt ut mot mixade jordgubbar, mxade inlagda päron till ex.) och lägga i pajskalet och grädda tills fyllningen stannat. Grädda ej för länge för så skär sig creme fraishen. Låt svalna väl och gärna stå en stund i kylskåp innan servering.
          Mvh
          Fenja

          ÅÅÅÅÅ annanaspaj!!!! rolleyes.gif
          vad längesedan jag åt det. får göra en i kväll laugh.gif laugh.gif


          --------------------
          Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare.
          Bor i zon 2
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 12:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon