Rödbetsbröd 2 bröd
7 dl grahamsmjöl ca 7 1/2 dl vetemjöl special 25 gr jäst 5 dl vatten, 37 gr 2 tsk salt 25 gr smör- och rapsolja (arlas) 1 msk brödsirap eller honung 150-200 gr rödbetor, finrivna 1 msk kummin, stött + lite hela frön
Ugn 175 gr
Lägg mjölet i skålen till köksmaskinen rör ut jästen i vattnet och tillsätt det tillsammans med salt, smör, brödsirap eller honung arbeta degen på låg hastighet i ca 10 min tillsätt rödbetor och kummin och arbeta degen smidig låt degen jäsa länge, minst 1 timme
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor Jäs på plåt 40 min Skär ett snitt med vass kniv längs med hela bröden Pensla med vatten och strö på lite hela kummin
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min Låt bröden kallna på galler under bakduk
--------------------
|