CITAT (kvalite @ 01-09-2005, 09:16)
CITAT (Svante @ zon 1,01-09-2005, 09:12)
CITAT (kvalite @ 31-08-2005, 22:16)
Jättebra att så många svarade. Nu har jag en fråga till. Vad menar ni med att "när de är större" kan man skala. En del av mina är ju knappt synliga för ögat samt en del som en gammaldags 25 öring. Hur länge kokar ni bondbönor före infrysning.
Nu är ju bondbönor inte helt runda, men med större menar jag ungefär lika stora som en enkrona på längden.
Oj. Då har jag tagit mina för tidigt för så stora är inga av mina bönor. Men jag var lite rädd att frosten skulle komma. Men de kanske är godare små istället.
De små är de godaste, det har du helt rätt i!
Dessutom slipper du fundera på om du ska skala eller ej, för när de är små är skalet gott och inte beskt, hårt eller segt, som det kan bli på äldre bönor.