Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > vitlök?
          anna_carolina
          Inlägg 02-09-2005, 18:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 115
          Medlem sedan:
          23-01-2004
          Medlem nr: 2 721



          är det någon som vet... hur länge vitlöken håller sig om man odlat själv från och med när man tagit upp den ur jorden och låter den torka!?
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 02-09-2005, 20:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Det är olika från sort till sort ex. Hammar som har STORA klyftor brukar inte hålla så bra hos mig men sorter som har små lökar verkar hålla bättre. Jag hittade Thermidromevitlökar som nästan legat i 2 år en gång och de gick fortfarande att äta och då anses den nog inte som en sort som kan lagras länge.

          Sedan beror det ju på hur man lagrar dem stoppar man dem i kylskåp så kan de ju få för sig att det varit vinter och skjuter då skott jag brukar istället förvara dem i rumstemperatur, de hinner oftast ta slut innan de skrumpnar ihop någon gång framåt senvåren.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          Rossi
          Inlägg 04-09-2005, 08:36
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 855
          Medlem sedan:
          11-05-2004
          Medlem nr: 3 584



          Du ska ha dem i normal rumstemperatur och då håller de ca. 10 månader beroende på sort. Som sagt, de ska inte vara i kylskåp. Då förkortar du livslängden avsevärt.


          --------------------
          Skåne zon 1
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 05-09-2005, 07:56
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Nånting mitt emellan rumstemperatur och varmt kylskåp är bra - jag ahr en kall hörna i köket som hålelr cirka 16-18 grader och den är guld värd har jag märkt.

          Rätta sorterna - ett år minst. Jag väljer lite olika sorter så äter jag de som intehåller så länge tidigast - d v s asiatisk vitlök (Åsa skriver om dem).
          Skall testa Printanors hållbarhet som ju skall vara god.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 05-09-2005, 08:06
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Rossi @ 04-09-2005, 09:36)
          Du ska ha dem i normal rumstemperatur och då håller de ca. 10 månader beroende på sort. Som sagt, de ska inte vara i kylskåp. Då förkortar du livslängden avsevärt.

          Fast om de väl har förvarats svalt (t ex vitlökar som man köper i grösaksdisken) så är det bättre att fortsätta att förvara dem svalt. Kylan förbereder dem som sagt för tillväxt, upplagrad näring i löken aktiveras för tillväxt och har man den då i rumstemperatusr så möglar den fort.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 12:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon