0 Points (info för Viktväktare!) 1-2 portioner
1-2 gula lökar ½-1 röd paprika 1-2 dl vatten vitlök efter smak ev färsk chili salt, peppar, grillkrydda, örtkryddor 3-4 färska tomater
Skala och grovhacka löken, rensa och dela paprikan i bitar. Skala vitlök och dela klyftan/klyftorna i bitar. Eftersom vitlöken delas i bitar och kokas innan man finfördelar den blir det inte så skarp smak så man kan vara generös med vitlök. Om du vill ha i färsk chili - rensa och skär den i bitar.
Lägg grönsakerna i en liten kastrull och slå på vatten, salt och kryddor. Vattnet ska knappt täcka grönsakerna - dom ska kokas i en ganska stark "buljong" så ta i ordentligt med kryddburkarna. Var bara liiiite försiktig med saltet för även om de färska tomaterna späder soppan sen är det retfullt om slutresultatet är ettersalt...
När grönsakerna är mjuka ska kastrullen av från plattan. Dela tomaterna i bitar och lägg dom i kastullen och mixa sen med stavmixer tills soppan är ganska slät. Har du matberedare kan du hyva kokta grönsaker och tomatbitar i den och mixa. Servera genast!!!
|