Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          2 sidor V  < 1 2  
          Skriv svarNytt inlägg
          > kyckligfilé
          Anki på Öland
          Inlägg 09-10-2005, 09:18
          Länk hit: #21


          Medlem
          Antal inlägg: 6 847
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 723



          CITAT (KURT @ 08-09-2005, 10:24)
          Det säljs ju väldigt mycket kycklingfilé numera och det är mycket vanligt på lunchrestauranger. Hmmmm undrar vad som görs av resten av kycklingen? I england finns det pressade kycklingbiffar i bla skolorna.

          Finns i Sverige med! Både kycklingburgare, kycklingkorv, kyletter (tror jag det heter) sådana som typ McDonalds gör reklam för. Har Guldfågelns gårdsbutik som granne (nästan) och det finns massor av artiklar gjort på kyckling.
          Anki


          --------------------
          Hundar och pelargoner....... sen är man sysselsatt året om :)
          Huserar på södra Öland

          mitt album
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 09-10-2005, 10:18
          Länk hit: #22


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Tack alla för recept, vi har ätit kyckling som aldrig förr. Jag har tom lyckats med ett eget - tror jag. Men det blev väldigt gott.

          Kycklingfilé
          Grädde
          Rosmarin
          Karl Johanssvamp
          Röd lök
          Soja, salt och peppar

          Jag brynte filéerna och la i en ugnssäker form, sen slog jag på allt det andra och in i ugnen. Det smakade mycket och gott av svampen.

          /Åsa
           
          Citera
          Yin o Yang
          Inlägg 10-10-2005, 13:40
          Länk hit: #23


          Medlem
          Antal inlägg: 1 113
          Medlem sedan:
          28-09-2004
          Medlem nr: 4 545



          PASTAGRATÄNG MED KYCKLINGFILÉ (4 personer)
          Sätt ugnen på 225 grader. Koka 8-10 nystan bandspaghetti och lägg i en smord eldfast form. Skiva 3-4 kycklingfiléer i smala remsor och stek gyllenbruna. Lägg bitarna ovanpå pastan. Koka ihop 1 påse currysås och 1 påse bearnaisesås enligt anvisningarna på påsarna och slå över pastan. Strö över lite riven ost och gratinera ca 15 minuter. Servera med grönsallad, smör och bröd.

          Enkelt, lite disk och uppskattat av alla wub.gif


          --------------------
          Marianne, zon 3

          När man står med båda fötterna på jorden har man oftast bilen på verkstaden
           
          Citera
          stina
          Inlägg 10-10-2005, 15:47
          Länk hit: #24


          Medlem
          Antal inlägg: 6 103
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 26



          CITAT (Anki på Öland @ 09-10-2005, 10:18)
          CITAT (KURT @ 08-09-2005, 10:24)
          Det säljs ju väldigt mycket kycklingfilé numera och det är mycket vanligt på lunchrestauranger. Hmmmm undrar vad som görs av resten av kycklingen? I england finns det pressade kycklingbiffar i bla skolorna.

          Finns i Sverige med! Både kycklingburgare, kycklingkorv, kyletter (tror jag det heter) sådana som typ McDonalds gör reklam för. Har Guldfågelns gårdsbutik som granne (nästan) och det finns massor av artiklar gjort på kyckling.
          Anki

          Sen säljs det ju faktiskt kycklingbröst, kycklinglår, kycklingvingar etc, etc förpackade precis som kycklingfilén....
           
          Citera
          Stintan
          Inlägg 03-06-2006, 18:13
          Länk hit: #25


          Medlem
          Antal inlägg: 46
          Medlem sedan:
          31-03-2006
          Medlem nr: 7 324



          Jag hade kycklingfiléer i frysen och visste inte riktigt vad jag skulle göra med dom, men så här blev det.

          Jag skar en djup skåra som jag fyllde med grön pesto och sedan lindade jag en bacon skiva runt om, lade dom i en ugnsform och kryddade med lite curry och grillkrydda. Slog sedan över lite buljong och några droppar soja. Körde detta i 30 minuter på 200°.
           
          Citera
          fruberglund
          Inlägg 03-06-2006, 18:37
          Länk hit: #26


          Medlem
          Antal inlägg: 3 590
          Medlem sedan:
          04-08-2004
          Medlem nr: 4 227



          Det här brukar vi göra, speciellt om vi vill ha nåt lyxigt.

          Steker kycklingfilé eller kör i ugn men det är tillbehören som är så gott till.

          Fräs klyftade eller skivade färska champinjoner i lite smör, salta och peppra. Lägg i ett paket tinad bladspenat (godast med den frysta, vi har provat färsk också men tyckte inte det var lika gott) och fräs en liten stund, ska bara bli genomvarm. Tillsätt några matskedar pesto och 1 burk creme fraiche. Låt det bli varmt.

          Lägg upp kycklingfilén på tallriken och häll "röran" över. Vi brukar göra potatiskroketter till, det tycker vi passar väldigt bra ihop med det här.


          --------------------
          Hälsningar, fru Berglund

          "Just remember in the winter, far beneath the bitter snows
          lies the seed that with the sun's love, in the spring becomes the rose!"


          Min trädgårdshemsida (hemsidan är nere för tilllfället men kommer snart tillbaka med ny och förbättrad design!)
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 03-06-2006, 18:55
          Länk hit: #27


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          okej orginalreceptet är på hel delad kyckling eller lår
          men jag råkade ta upp fileer en gång och testade det gick bra.. det ät gott, lätt och går snabbt

          4 pers

          1 kg kyckling (om hel dela i fyra bitar)
          1 gul lök
          3 vitlöksklyftor
          1 msk olivolja
          2 msk smör
          1 tsk salt
          2 tsk riven färsk ingefära el. 1 tsk malen torkad
          1 tsk gurkmeja
          4-5 dl vatten (jag tycker det går mer)
          1 citron
          10 gröna oliver

          (dela kycklingen i 4 bitar om du har hel kyckling) skala lök och vitlök.
          finhacka vitlöken. lägg kyckling, den hela löken, hackad vitlök, olja, smör och kryddor i en gryta.

          häll på vatten så det knappt täcker kycklingen. lägg på locket
          och koka på svag värme i 25 min.

          skala halva citronentunt med potatisskalare och skär skalen i strimlor.
          lägg citronskal och oliver i grytan och koka 5 min till. servera med kokt ris.

          (ibland får man koka lite längre men det är ju ändå ganska kort tid för att vara kyckling)


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 04-06-2006, 09:45
          Länk hit: #28


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Kycklingwok

          4 putsade, finstrimlade kycklingfiléer
          cirka 6 dl blomkålsbuketter delade i munsbitar
          cirka 6 dl broccolibuketter i munsbitar
          3 finhackade morötter (hackade i tunna slantar)
          2 dl röd, finhackad paprika
          2 finhackade lökar
          2 dm strimlad purjo
          3-5 hackade vitlöksklyftor
          2 burkar strimlade bambuskott
          1 msk sesamolja
          2 msk olja
          2 msk sambal ölek
          1 flaska teriyaki sås
          ingefära
          salt
          peppar

          Krydda kycklingstrimlorna med salt, peppar och ingefära efter smak. Fräs kycklingstrimlorna och lägg i ett durkslag att rinna av.

          Hetta upp oljan i en wok och droppa i sesamolja. Lägg i grönsakerna i den ordning de ta längst tid att bli klara: blomkål, morötter, broccoli, bambuskott, gul lök, purjolök, vitlök, paprika.

          Lägg i kycklingstrimlorna när grönsakerna nästan är klara och krydda med sambal ölek. häll över teriyakisåsen och låt puttra upp en stund tills jasminriset är klart.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          2 sidor V  < 1 2
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 06-08-2025, 07:06
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon