Ansjovisrulle Går att förbereda till ett par dar före servering, eller göres helt klar och fryses.
50 gr smör 1 dl vetemjöl 4 dl mjölk 1 dl vispgrädde 2 msk ansjovisspad 3 äggulor 3 äggvitor 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
250 gr hackad lök, gul eller röd 2 msk smör 1 brk ansjovisfiléer 125 g 50 gr riven ost 1 dl hackad persilja
riven ost till gratinering
Smält fettet, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Sjud ca 5 min, låt smeten svalna. Sätt ugnen på 250 gr Tillsätt ansjovisspad, gulor och bakpulvret i smeten.
Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner. Bred ut den 30 x 40 cm på smort bakpapper och grädda 20 min i nedre delen av ugnen.
Gör under tiden fyllningen, smörfräs löken till den är mjuk, hacka ansjovisen och blanda i det.
Stjälp upp kakan på ett smort bakpapper. Bred på lök-ansjovisblandningen, ost och persilja. Rulla ihop från långsidan. Strö över ost och gratinera ca 10 min. Servera med sallad och en kall öl.
--------------------
|