Ansjovisrulle
Går att förbereda till ett par dar före servering, eller göres helt klar och fryses.


50 gr smör
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk ansjovisspad
3 äggulor
3 äggvitor
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:

250 gr hackad lök, gul eller röd
2 msk smör
1 brk ansjovisfiléer 125 g
50 gr riven ost
1 dl hackad persilja

riven ost till gratinering

Smält fettet, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde.
Sjud ca 5 min, låt smeten svalna.
Sätt ugnen på 250 gr
Tillsätt ansjovisspad, gulor och bakpulvret i smeten.

Vispa vitorna hårt och vänd försiktigt ner.
Bred ut den 30 x 40 cm på smort bakpapper och grädda 20 min i nedre delen av ugnen.

Gör under tiden fyllningen, smörfräs löken till den är mjuk, hacka ansjovisen och blanda i det.

Stjälp upp kakan på ett smort bakpapper.
Bred på lök-ansjovisblandningen, ost och persilja.
Rulla ihop från långsidan.
Strö över ost och gratinera ca 10 min.
Servera med sallad och en kall öl.