Det här är en värmande och god gryta i hösttider. Speciellt gott med tillsättningen av cocktailtomaterna på slutet.
TIMJANSGRYTA, 4-6 pers
3 gula lökar 1 vitlöksklyfta 1 äpple 600 g grytbitar av skinka eller bog 2 msk olja 2 tsk timjan 2-3 lagerblad 0,5-1 tsk vitpeppar 1 tsk salt 1 hönsbuljongtärning 0,5 dl tomatpuré 1 burk krossade tomater 2 msk tomatketchup 2 dl vatten 1 ask cocktailtomater
Skala och hacka lök, vitlök och äpple. Bryn grytbitarna i olja i en gryta tills de får färg. Tillsätt lök, vitlök och äpple och låt fräsa med några minuter. Tillsätt kryddor, smulad buljongtärning, tomatpuré, krossade tomater, ketchup, vatten. Låt puttra ca 30 min. Tillsätt cocktailtomaterna och låt grytan koka ytterligare några minuter eller tills tomaterna mjuknat. Servera med ris eller kokt potatis.
|