Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          3 sidor V  < 1 2 3  
          Skriv svarNytt inlägg
          > Billigaste maten, lägg in ditt recept
          linaloviza
          Inlägg 10-06-2006, 17:33
          Länk hit: #41


          Medlem
          Antal inlägg: 31
          Medlem sedan:
          22-05-2006
          Medlem nr: 7 753



          CITAT (mulle @ 29-09-2005, 14:37)
          Jag var på en stor trädgårdsfest i Danmark där det, utöver snaps och öl, bjöds på en enda rätt nämligen lökpaj i mängder. Det var så gott att det sedan dess har varit en av mina favoriter:

          Klä bottnen på en lite större fyrkantig pajform med pajdeg (smördeg), förgrädda i ca 10 minuter så att den får lite färg.
          Skala 5-6 stora gula lökar, skär i strimlor och bryn dem mjuka i panna eller ge dem en omgång i mikron.
          Gör en smet av 2 ägg, 2 dl vispgrädde och 2 dl riven ost.
          Bred ut löken i formen, häll på äggstanningen och grädda tills smeten tjocknat och pajen har fått en gyllenbrun färg.

          Mums och sååå billigt. Jag brukar äta med en klick kall craime fraiche på...

          Mulle


          Jag vill bara säga att jag provade att göra denna lökpaj igår och den var OTROLIGT god!!!

          Så ni som inte provat - gör det!
           
          Citera
          Mia, zon 3
          Inlägg 26-06-2006, 14:39
          Länk hit: #42


          Medlem
          Antal inlägg: 1 491
          Medlem sedan:
          13-05-2004
          Medlem nr: 3 603



          Här kommer ännu en soppa..... smile.gif


          Kroatisk blomkålssoppa:

          1 blomkålshuvud
          vatten
          1 pkt grädde (valfri fetthalt)
          Vegeta-krydda (+salt & peppar)
          (riven ost)

          Dela blomkålshuvudet ett par gånger, och koka det mjukt i så mycket vatten att det precis täcker.
          Mosa med potatisstöt (utan att hälla av spadet).
          Häll i grädde, krydda med Vegeta och salt+peppar efter smak.
          Låt koka upp, ta sedan av värmen innan du rör ned osten (annars blir det trådigt). Vill man lyxa tar man några deciliter riven ost, annars räcker det med litegrann för smakens skull.

          Den här soppan är billig mat även för att den är så mäktig!
          Den som har libsticka i trädgården kan krydda med den istället för Vegeta. (För er som undrar: Vegeta-krydda finns - nästan alltid - i affärens kryddhylla i en blå påse. Funkar ungefär som grönsaksbuljong.)
           
          Citera
          Rapchic
          Inlägg 27-10-2006, 11:32
          Länk hit: #43


          Medlem
          Antal inlägg: 1 884
          Medlem sedan:
          01-04-2006
          Medlem nr: 7 335



          CITAT (Kajsa H @ 29-01-2006, 20:46)
          Ugnsstekta rotsaker, billigt och nyttigt mums

          Tag ett antal rotsaker t.ex morot, rödbeta, palsternacka (min favorit), rotselleri. Röd eller gul lök är också gott i.

          Dela dem om de är stora och skiva dem ganska tunt. Löken får vara i större klyftor. Lägg dem i en ungspanna och vänd runt dem med en skvätt olja och lite salt. Tänk på att de kommer att krympa ihop ganska mycket även om du tycker att du gjort mycket. Bred ut bitarna dem på ugnsplåten och tillaga dem på ca 200 grader i ungefär 20 min. Vill man lyxa till det är det jättegott att lägga på bitar av fetaost de sista fem minuterna. Lite färska rosmarinkvistar i är också gott. Vi brukar äta ris eller cous-cous till.

          det var gott
          använde röbetor, morötter, lök och potatis (istället för ris)
          äter nu smile.gif


          --------------------
          If you don't think you can defeat your opponent because your short, just remember, paper cuts hurt too.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 27-10-2006, 12:05
          Länk hit: #44


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Japp ugnsstekta rotsaker är jättegott fast jag använder gulbetor istället för rödbetor, jag tycker de är godare och de färgar inte av sig som rödbetor gör.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 29-10-2006, 15:06
          Länk hit: #45


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Åsa @ mälardalen zon 2,27-10-2006, 13:05)
          Japp ugnsstekta rotsaker är jättegott fast jag använder gulbetor istället för rödbetor, jag tycker de är godare och de färgar inte av sig som rödbetor gör.

          Det gör inte mina polkabetor heller, blir liksom bara aprikosfärgade vid tillagning.


          --------------------


           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 04-05-2009, 22:50
          Länk hit: #46


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          I dessa bistra tider tycker jag att den här tråden förtjänar en puff! (sökte efter kirskålsrecept egentligen, men spårar gladeligen ur)

          Mitt bidrag blir ett smörgåspålägg, Linspastej från Annas mat, ursprungligen:
          Koka gröna linser på vanligt sätt. Häll av vattnet och mixa med örtsalt, örtkryddor (färska helst) och lite oliv- eller rapsolja.
          Klart!
          Lite ljummen på knäckemacka är det en delikatess tycker jag. Men efter någon dag i kylen har smakerna gått ihop bättre. Frys ner i småburkar och ta fram när det är mycket månad kvar i slutet av lönen, eller när man inte har lust att sticka och handla.

          Fast den ser inte mycket ut för världen. Så lite grönsaker är inte fel, paprika men den är dyr nu, riven morot, rädisor...

          Jag varierar den med bönor i stället för linser, kör ibland i lite fetaost, eller liknande.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          emmalofo
          Inlägg 09-05-2009, 17:15
          Länk hit: #47


          Medlem
          Antal inlägg: 267
          Medlem sedan:
          10-10-2008
          Medlem nr: 19 330



          Ja, jättebra! Kan behövas lite billiga recept i nedskärningstider.

          Mitt bidrag är pitepalt. Tar en stund att göra, men är billigt och GOTT! Kan dessutom göras på gammal potatis som börjat mjukna eller till och med gro. Släng den inte, palta istället smile.gif

          Pite-palt, 8 st

          10 normalstora vinterpotatis
          2 dl kornmjöl
          ca 1 dl vetemjöl
          1 msk salt

          (150-200 g rimmat sidfläsk om du vill lyxa till det)

          Riv potatisen och pressa ut allt vatten. Blanda i mjöl och salt till bra konsistens (som vetedeg ungefär).

          Blöt händerna och rulla bollar, ev med en boll hackat sidfläck i mitten. Rulla i lite mjöl.

          Koka upp vatten i en stor kastrull med 1 tsk salt/liter vatten.

          Sänk ner paltarna en och en med hålslev och sjud livligt i ca 1 timme.

          Servera med lingonsylt och skirat smör.

          MUMS!!
           
          Citera

          3 sidor V  < 1 2 3
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 11:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon