MAZARINER
16-18st
Mördeg 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 dl florsocker 1/2 ägg 100 g smör eller margarin
Fyllning 200 g stjärnmassa 75 g smör eller margarin 2 1/2 ägg
Glasyr 2 dl florsocker 2 msk vatten
Arbeta i hop mjöl,bakpulver, socker, ägg och matfett till en deg. Låt vila svalt några timmar. Tryck med mjölade tummar ut mördegen i smorda mazarinformar. (behövs inte med engångs)
Lägg en klick Hallonsylt i botten
Riv mandelmassan och skär matfettet i små tärningar. Rör ihop till en jämn smet. Rör försiktigt ner äggen, ett i taget. Fyll 2/3 av formen. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 175-200*C ca 15 min. Låt dem kallna.
Bred ut ett tunt lager sylt.
Sikta florsockret till glasyren i en skål och rör den slät med vattnet. Bred ett tunt lager över mazarinerna.
--------------------
Bor och Odlar i zon4-5 ...tips hur man sår penseér finns i mitt album..... Penseé album
 
|