Ladies and Gentlemen: Det här receptet är MUMS!
Engelska TEKAKOR, 12 st
Finfördela 25 g jäst och rör ut i ca 0,5 l mjölk. Tillsätt 2,5 dl mjöl, 1/4 tsk salt, 1 dl strösocker, 0,5 tsk kanel, 1 dl russin, ca 7,5 dl vetemjöl och arbeta samman till en deg.
Lägg sedan till 0,5 dl rumsvarmt smör och arbeta degen blank och smidig. Strö litet mjöl över degen och låt jäsa ca 1 timme.
Knåda degen, forma till en längd och dela den i 12 bitar. Bitarna formas runda och plattas ut till decimeterstora kakor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. Täck över med bakduk och jäs ca 30 min.
Grädda i 200° tills kakorna fått fin färg och känns lätta, ca 10 min. Låt kallna under bakduk. Servera med smör till.
|