Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Skåpstädarbröd
          Berit
          Inlägg 25-10-2005, 14:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 863
          Medlem sedan:
          09-11-2002
          Medlem nr: 305



          Idag är det igenmulet , snöfall, grått och trist, 0 grader, då passar det bra att städa köksskåp. Där finns mycket olika sorters mjöl 1 dl här och 1 dl där, så då får det bli
          -
          Skåpstädarbröd 2 st formbröd

          5 dl 37 gradigt vatten
          25 gr jäst
          3 msk olja
          2 tsk salt
          högst 7 dl (grova) mjölrester
          (frön, nötter, oliver, rökt fläsk, örter)
          7-8 dl vetemjöl

          När degen släpper bunken får den jäsa 1 timme under duk.

          Knåda den färdig. Dela degen i 2 delar.

          Lägg den i oljade och ströade formar.

          Låt bröden jäsa till dubbel storlek c:a 45 min.

          Grädda på nedersta falsen i 200 grader 35-50 min.

          Bröd i form kan ta någon längre tid.

          smile.gif


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 1)
          netaave
          Inlägg 27-10-2005, 15:25
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här är ett till jag brukar göra på mjölslattar

          Pias långpannebröd



          2 påsar torrjäst
          12 dl vatten
          5 tsk salt
          2,5 l mjöl, ej för grovt

          Blanda alla torra ingredienser.
          Värm vattnet till strax under 50 gr, och häll det över det torra.
          Arbeta degen några minuter i maskin, eller för hand.
          Jäs 1 timme.
          Rör om, och jäs en timme till.
          Häll upp degen på en långpanna.
          Sätt samtidigt ugnen på 250 gr.
          Jäs 15-20 min.
          Grädda 15 min.
          Sänk ugnen till 100 gr., och grädda en timme till.
          Stjälp upp brödet på galler, låt det svalna.
          Dela i 4 ”limpor”.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 09:37
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon