Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Baka i stenugn
          djingis
          Inlägg 31-10-2005, 12:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 201
          Medlem sedan:
          16-11-2004
          Medlem nr: 4 731



          Under helgen så bakade jag och familjen i vår stenugn och det blev ett sådant lyckat resultat att jag är salig.

          Tre generationer var engagerade i det och alla tyckte det var förfärligt roligt och det ska bakas på nytt i helgen.

          Fast då ska det avrundas med skorpor mm. tongue.gif


          --------------------
          Camilla i zon 1



          "ju fler människor jag träffar på- desto mer tycker jag om min hund"
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 31-10-2005, 14:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Ja, det blir ju så gott i stenugn! Vad man än stoppar in där kommer det ut 100ggr godare än i vanlig ugn. MUMS! wub.gif
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 31-10-2005, 15:03
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Låter stenkul. biggrin.gif Hur är ugnen konstruerad? Eldar man på bakhällen eller under den?


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          djingis
          Inlägg 31-10-2005, 15:23
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 201
          Medlem sedan:
          16-11-2004
          Medlem nr: 4 731



          Man eldar i ugnen på bakhällen.
          När det har kommit upp i rätt temperatur så rakar man ut resterna av glöden med en raka. Sedan så hade vi enris som vi borstade ur med innan brödkakorna åkte in. Där stod de i ca 90 min för att sedan komma ut som grovlimpor.
          Gjorda på ett recept som kommer från min GamlaMormor.

          Så in i kattsingen gott! rolleyes.gif


          --------------------
          Camilla i zon 1



          "ju fler människor jag träffar på- desto mer tycker jag om min hund"
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 01-11-2005, 08:26
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (djingis @ 31-10-2005, 16:23)
          Man eldar i ugnen på bakhällen.
          När det har kommit upp i rätt temperatur så rakar man ut resterna av glöden med en raka. Sedan så hade vi enris som vi borstade ur med innan brödkakorna åkte in. Där stod de i ca 90 min för att sedan komma ut som grovlimpor.
          Gjorda på ett recept som kommer från min GamlaMormor.

          Så in i kattsingen gott! rolleyes.gif

          Och du skickar ett smakprov....eller? tongue.gif


          --------------------


           
          Citera
          Gunvor Nilsson
          Inlägg 01-11-2005, 09:00
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 439
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 19



          Min sambo och jag hyrde stuga på Åland innan vi byggde själva. Hyresvärdinnan bakade hemvete i stenugnen nere i källaren. Jösses va´gott! Det godaste bröd jag ätit wub.gif

          /Gunvor


          --------------------
          user posted image
           
          Citera
          djingis
          Inlägg 01-11-2005, 12:59
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 201
          Medlem sedan:
          16-11-2004
          Medlem nr: 4 731



          CITAT (netaave @ 01-11-2005, 09:26)
          CITAT (djingis @ 31-10-2005, 16:23)
          Man eldar i ugnen på bakhällen.
          När det har kommit upp i rätt temperatur så rakar man ut resterna av glöden med en raka. Sedan så hade vi enris som vi borstade ur med innan brödkakorna åkte in. Där stod de i ca 90 min för att sedan komma ut som grovlimpor.
          Gjorda på ett recept som kommer från min GamlaMormor.

          Så in i kattsingen gott! rolleyes.gif

          Och du skickar ett smakprov....eller? tongue.gif

          klart jag gör. För till helgen så startas det en ny härd i ugnen igen.


          --------------------
          Camilla i zon 1



          "ju fler människor jag träffar på- desto mer tycker jag om min hund"
           
          Citera
          Pia mitt i Skåne
          Inlägg 01-11-2005, 14:02
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 935
          Medlem sedan:
          16-08-2003
          Medlem nr: 2 117



          Nä, nu blir jag avis.
          Och så blir jag riktigt sugen både på att baka stenugnsbröd igen och på att smaka...
          Men tyvärr så har jag ju som sagt ingen sådan ugn att tillgå här i närheten.
          Hur många bröd rymmer nu ugnen då?
          Ta och sätt in en plåt med wienerbröd innan ni bakar bröden, de blir himmelska...


          --------------------
          Pia mitt i Skåne zon 1
           
          Citera
          silos
          Inlägg 02-11-2005, 20:48
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 9 297
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 292



          Vilken lycka att få baka bröd på det viset smile.gif Det gjorde även min mamma och hennes mamma och deras bröd var såååå goooda smile.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 17:34
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon