Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Japanska alger, goda recept?
          Bessie
          Inlägg 18-11-2005, 19:52
          Länk hit: #1


          Gäster






          Jag tänkte starta om min bekantskap med alger (det första försöket var på sverigefärjorna, det andra var i form av fiskluktande noriark svepta kring sushi och var ingen större succé), så nu har jag en påse torkad arame i skåpet. Problemet är att de flesta recept med alger jag hittar på internet är olika varianter av misosoppa, som jag inte heller är särskilt förtjust i.

          Någon som har förslag?
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 19-11-2005, 19:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Grillad Scampi på Arame alger

          2 st vitlöksklyfta(or)
          20 st scampi
          2 st citron(er)
          50 g aramealger
          4 msk japansk soja
          0,5 msk olja

          Koka algerna i 15 minuter. Sila av vattnet. Stek scampin i vitlök, citron och olja på hög värme i några minuter, tills den blir röd. Lägg upp algerna och häll på sojan. Lägg på scampin och servera med citron.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 19-11-2005, 19:38
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Algtapenade

          2 msk blötlagd alger av arame
          2 msk blötlagda alger av dulse
          1 msk kapris
          1 msk hackade oliver
          2 vitlöksklyftor
          2 msk tamari sås
          1 msk sesamolja

          Blötlägg algerna i ca 15 minuter. Koka upp algerna och slå därefter av vattnet. Finhacka algerna då de svalnat. Hacka kapris, oliver och vitlök fint.
          Lägg i en bunke och blanda ned olja och tamari sås. Häll över i lufttät burk och slå lite olja på toppen.


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 21-07-2025, 00:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon