Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Linfrö, i bakning
          pimpim
          Inlägg 19-11-2005, 11:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Jag har tänkt att baka bröd med linfrö, tänkte använda mitt vanliga brödrecept. Ska man göra något åt linfröna först eller häller man i direkt från förpackningen bara?
           
          Citera
          Sulawesii
          Inlägg 19-11-2005, 13:23
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 022
          Medlem sedan:
          14-11-2003
          Medlem nr: 2 566



          Jag brukar tillsätta direkt ur påsen utan att göra något åt dem.


          --------------------
          ”Gå inte på Den Smala Vägen den är alldeles för bred. Balansera isället på de öppnaste fälten..”
          - Sun Axelsson


          user posted image
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 19-11-2005, 22:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Dottern bakar med linfrön och hon häller också i direkt ur påsen... tror jag satt in ett recept nyligt.
           
          Citera
          Bambis vän
          Inlägg 20-11-2005, 17:09
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 67
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 857



          Håller just nu på att baka fruktbröd med krossade linfrön i. Eftersom linfröt innehåller olja (linfröolja), så behövs inget annat fett i det receptet. Förmodar alltså att du kan dra ner på ev matfett i ditt recept. I mitt recept ska det vara 1 dl linfrö till 1 liter vatten.

          Hälsningar från degbunken!
          Lena
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 23-11-2005, 08:42
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här ska man ha det med i skållningen


          Vänskapsbröd

          Detta brödet har jag bakat många gånger
          och ändå inte tröttnat på det.
          dag 1

          1 dl rågkross 1 dl lingonsylt
          1 dl vetekross 3 dl russin
          1 dl linfrö 1 msk salt
          1 dl vetekli 4 dl ljummet vatten


          Allt blandas i en skål. Ska stå minst 5-6 timmar
          eller till nästa dag.

          dag 2
          5 dl kokande vatten
          20 dl vetemjöl
          2 pkt torrjäst

          Häll 5 dl kokande vatten över blandningen .
          Tllsätt c:a 20 dl vetemjöl och 2 pkt torrjäst.(obs måste vara torrjäst)
          (Tilsätt ungefär 10 dl vetemjöl först, sedan torrjäst (som blandas med
          mjölet) och därefter resterande mjöl. Degen behöver ej jäsa nu.
          Baka sedan ut till 4 runda bullar eller 2 stora runda bröd .
          Jäs till dubbel storlek. Ugn 250 grader 15-25 minuter
          beroende på hur stora bröd man bakar ut.


          --------------------


           
          Citera
          pimpim
          Inlägg 23-11-2005, 09:23
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 921
          Medlem sedan:
          08-04-2003
          Medlem nr: 1 085



          Tack för tips och recept. Använder ni hela eller krossade linfrö?
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 12:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon