Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Christmas Meat Pie, fläskfärspaj
          Castea
          Inlägg 13-12-2005, 01:00
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Den här pajen tar litet tid att göra, men den är väldigt god kan jag intyga! smile.gif
          Enligt de uppgifter jag har så görs den ibland i katolska familjer i juletider.

          CHRISTMAS MEAT PIE (Julpaj med fläskfärs), 6-8 pers

          Pajdeg: Gör en dubbel sats på nedanstående recept, för det ska räcka till både pajbotten och pajlock!

          3,5 dl vetemjöl
          0,5 tsk salt
          60 g kallt smör, skuret i bitar
          4 msk olja
          2-3 msk mjölk

          Hacka samman mjöl, salt och smör till en smulig massa. Rör samman olja och mjölk och häll allt på en gång över smulorna. Blanda väl med gaffel. Forma en boll, platta ut den och låt den vila ett par timmar i kylskåpet.

          Kavla ut halva degen mellan bakplåtspapper till ca 5 mm tjocklek. Dra försiktigt av det översta pappret, vänd degen över pajformen och dra försiktigt av det andra pappret. Kläm ihop och krusa kanten.

          Kavla ut andra halva av degen på samma sätt till locket.

          Fyllning:

          800 g mager fläskfärs
          5 dl vatten eller mild buljong
          1 riktigt stor finhackad lök
          2 stora pressade vitlöksklyftor
          Salt och nymalen vitpeppar efter smak
          1-2 stora potatisar
          2 tsk torkad salvia
          0,5 tsk malen kryddnejlika

          Pensling:

          1 ägg, lätt uppvispat med 4 msk mjölk

          Lägg färsen i en tjockbottnad kastrull tillsammans med buljong, lök, vitlök, salt och peppar och låt puttra under lock 30-40 min. Rör om ett par gånger. Dra kastrullen från värmen och skumma av allt fett. Det ska finnas ungefär 1 dl sky kvar i kastrullen. Fyll på med buljong eller vatten om det behövs.

          Koka under tiden potatisen med litet salt. Häll av vattnet, ånga av potatisen och mosa den med elvisp direkt i kastrullen. Blanda potatisen, salvia och nejlika väl med köttet. Smaka av med salt och peppar.

          Sätt ugnen på 225°. Häll fyllningen i formen. Pensla kanten med litet vatten, täck med deglocket, kläm ihop och krusa kanten. Skär några hål för ångan. Pensla med äggvisp. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min, tills skalet är gyllenbrunt.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 21:15
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon