Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Wok-kryddor?
          Castea
          Inlägg 27-12-2005, 15:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Gillar att wok:a grönsaker, men har idétorka.

          Vad brukar ni använda för kryddor i wok:en? Tipsa mig gärna om nåt gott!

          Milda kryddor föredrar jag!
           
          Citera
          Zarah P
          Inlägg 27-12-2005, 15:53
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 177
          Medlem sedan:
          17-07-2005
          Medlem nr: 6 191



          Spiskummin är underbart i wok.
          Annars kan man ju använda exempelvis svartvinbärssaft, honung, svartpeppar, lite buljong och ingefära och göra en jättegod sås på, att ha till. Då kan man dosera smaken lite lättar också.
          Annars kryddar jag nog mest med just ingefära, tror jag - och färsk vitlök som läggs i precis på slutet.
          smile.gif


          --------------------
          "Det är roligare att vara glad!"
          /Alexander Hoffman
           
          Citera
          Zarah P
          Inlägg 27-12-2005, 16:12
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 177
          Medlem sedan:
          17-07-2005
          Medlem nr: 6 191



          Jag kom att tänka på att det finns MASSOR av recept på olika sorters wok, på Tasteline. smile.gif


          --------------------
          "Det är roligare att vara glad!"
          /Alexander Hoffman
           
          Citera
          Castea
          Inlägg 27-12-2005, 16:27
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          smile.gif
           
          Citera
          Lassila
          Inlägg 28-12-2005, 10:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 120
          Medlem sedan:
          08-05-2004
          Medlem nr: 3 542



          Prova lite förska grejer som tex citrongräs, ingefära och chilli. Sen finns det Tamarind pasta som är riktigt gott, gillar man stark mat kan man ta en tsk grön curry pasta i woken också. Annars gillar jag sizuanpeppar, men den är ganska stark så var försiktig med den. Ostronsås och andra asiatiska kryddsåser funkar också riktigt bra.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 29-12-2005, 00:30
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Här kan du hitta färdiga wokkryddblandningar som är helt suveräna.

          http://www.brattberg.com/index.php?cPath=21_28_41

          kan också rekommendera deras lökblandning "fem lökar" suverän i köttfärslimpa när man är lite stressad.


          --------------------


           
          Citera
          Castea
          Inlägg 29-12-2005, 00:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          smile.gif

          Har varit och handlat litet kryddor idag. Samt cocosmjölk, för det tycker jag är smarrigt att slå i en skvätt också.
           
          Citera
          Ingrid på Västku...
          Inlägg 02-01-2006, 10:32
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 5 498
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 20



          Jag startar nästan alla wokar på samma sätt - d v s man fräser kryddorna först. Kryddor = ingefära och vitlök, kanske svartpeppar ibland.


          Nått som är väldans gott är att använda olika sorters buljong :-) det finns ju otorligt mycket att väälja på numea i den vägen. Färdiga kryddblandningar håller jag mig ifrån , det är ju ofta smakförstärkare med i dem och de ger mig huvudvärk.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 02-01-2006, 12:14
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          När wokrätten är färdig är det jättegott att strö över pinjenötter eller rostade solrosfrön. Sesamfrö är inte heller så dumt, och en skvätt kinesisk soya tycker jag hör till.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 02-01-2006, 13:56
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          En liten skvätt sesamolja i oljan man wokar grönsakerna i är smarrigt. Passar utmärkt till ingefära och finhackad chilifrukt. Har man tillgång till teflonpanna kan man hetta upp den torr och rosta sesamfrön att strö över woken.

          Dessutom är jag lite förtjust i teriyakisås, den på flaska är inte dum men jag SKA lära mig att göra den själv (bara för att jag vill kunna).

          smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 15:04
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon