Julen är ju inte riktigt slut än, och har ni kanske fikon över, så prova gärna detta julgodis. Det är ett gammalt recept jag fått av min svärmor för nästan 40 år sedan och jag bara älskar dessa fikonbullar.
Farmors fikonbullar:
2 ägg
2 hg socker
3 hg torkade fikon
1 dl kakao
250 gr kokosfett
kokosflingor
Förväll fikonen ca 15 minuter. Lägg dem på hushållspapper så vattnet sugs upp och låt dem svalna litet. Finhacka dem sedan (ta bort det hårda stjälkfästet).
Smält kokosfettet men låt det inte bli hett.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner kakaon i äggsmeten.
Rör ner kokosfettet och fikonen i smeten.
Ställ in i kylen för att stelna.
När smeten stelnat går det bra att rulla små bollar ( som små-köttbullar i storlek). Arbeta snabbt för smeten mjuknar rätt fort.( Blir det för kladdigt så kyl smeten igen) Rulla slutligen i kokosflingor och förvara dem i burk i kylen.
Himmelskt goda