Har lax i frysen men varierar mig dåligt, tips??
Det här gör jag nästan jämt
Laxfilé i ugn
Sätt ugnen på 175 gr.
Ca 150 gr laxfilé/pers Salt Citronpeppar Dill
1 brk Fraiche, gärna mager 100 gr stenbitsrom
Lägg fisken med skinnsidan ner i en ugnsform Krydda med citronpeppar, salt och rejält med dill. Stek i ugnen tills den känns klar 25-30 min.
Rör ihop fraiche och rom
Servera med kokt potatis och sallad.
Den här har jag gjort någon gång, inte heller så dum
LAXFILÉ MED KRÄMIG MEDELHAVSFYLLNING
6 pers
6 portionsbitar laxfilé ca 150 gr/st
300 ge philadelphiaost, light går bra
½ finhack. rödlök
3 msk hackade soltorkade tomater
3 msk kapris
2 hackade sardellfiléer (går lika bra med ansjovis)
1 msk tomatpuré
3 msk färsk hackad basilika
nymalen sv.peppar och ev. lite salt
Sätt ugnen på 225 gr. Skär en lång skåra på längden i varje fiskbit. Blanda till fyllningen, fördela den rikligt i varje skåra. Lägg laxbitarna på en smord plåt och baka dem i 8 – 10 min.
Servera med rostade potatisskivor av bakpotatis, och sallad.
--------------------
|