CITAT (virrevarv @ 05-02-2006, 20:37)
Jag måste bara fråga; vad gör ni med all chili, fjorton sorters chili; det blir mycket stark mat det! Och vad är det som gör chili så kul? Själv har jag inte riktigt snöat in på grönsakerna än men det kommer väl antar jag.
Ja du, det undrar jag ibland också... Fast mina 10 sorters chili gav väldigt liten skörd förra året eftersom plantorna blev lite misshandlade vid fel tidpunkt på året. Mest har jag torkat chilin och har det mer eller mindre i stället för svartpeppar i de flesta recept, samt lagar en hel del kryddig "stark" mat. Förr-förra året provade jag göra den heta habanerosås som finns på Örtagårdens Plantskolas webbsida,
http://www.ortagarden.com, den blev väldigt lyckad.
Men kul är det, speciellt med många olika sorter
I år är chili åter igen den största gruppen bland mina sådder - 15 sorter. Perenner och sommarblommor blir väl en 3-8 plantor/krukor av varje sort. Den art som det kommer att bli flest enskilda plantor av är nog smörgåskrasse (som jag drar upp till fulla plantor, inte bara groddar eller groblad i fönstret), men de ska sås på friland i maj eller juni nån gång