Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


           
          Skriv svarNytt inlägg
          > Vitlöksbaugetter och stekpannebröd
          netaave
          Inlägg 10-02-2006, 13:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Kanske något till räkorna och vinet i kväll! smile.gif


          Karins bröd (Ryskt bröd)

          3 dl grahams- eller rågmjöl
          anis, fänkål och kummin
          2 dl kokande vatten
          2 dl grahamsmjöl till utbakning

          Blanda mjöl och kryddor
          Häll på vatten till en smidig deg.
          Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till runda kakor.
          Grädda utan fett i stekpannan ca 2 min på varje sida.

          Baugetter 4 bröd

          1 pkt jäst
          4 dl vatten
          1 tsk salt
          2 press vitlöksklyftor
          2 msk olja
          2 tsk socker
          10 dl vetemjöl
          äggvita
          vallmo- eller sesamfrö

          Värm vattnet till ca 37 gr, smula jästen i bunken och lös upp jästen.
          Tillsätt salt, socker, vitlök och olja.
          Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper kanterna.
          Jäs 10 min utan bakduk.
          Sätt ugnen på 225 gr.
          Ta upp degen och dela den i 4 delar.
          Arbeta varje del och kavla ut till en rektangel.
          Rulla ihop och snitta varje rulle med en vass kniv.
          Jäs utan bakduk till dubbel storlek.
          Pensla med uppvispad äggvita och strö på frön.
          Grädda ca 12 min.


          --------------------


           
          Citera
          Eva i Skåne
          Inlägg 12-02-2006, 21:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 24 744
          Medlem sedan:
          03-11-2002
          Medlem nr: 110



          En fundering eller två, Neta.

          Varför jäsa utan duk? Jag har aldrig varit med om det förr.
          "Rulla ihop och snitta". Snitta för brytskåror, eller?

          Jag ska absolut prova. smile.gif
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 12-02-2006, 23:06
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          CITAT (Eva i Skåne @ 12-02-2006, 21:42)
          En fundering eller två, Neta.

          Varför jäsa utan duk? Jag har aldrig varit med om det förr.
          "Rulla ihop och snitta". Snitta för brytskåror, eller?

          Jag ska absolut prova. smile.gif

          1. Det är väl för att få den "baugettiga" ytan på brödet kanske. Jag slängde dock på en duk av bara farten första jäsningen, sen penslade jag mina med vatten + olja i stället för äggvita.
          2. Vet faktiskt inte, jag glömde skåra mina och det gick bra ändå.


          --------------------


           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 16:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon