netaave
Kanske något till räkorna och vinet i kväll! smile.gif


Karins bröd (Ryskt bröd)

3 dl grahams- eller rågmjöl
anis, fänkål och kummin
2 dl kokande vatten
2 dl grahamsmjöl till utbakning

Blanda mjöl och kryddor
Häll på vatten till en smidig deg.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till runda kakor.
Grädda utan fett i stekpannan ca 2 min på varje sida.

Baugetter 4 bröd

1 pkt jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 press vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk socker
10 dl vetemjöl
äggvita
vallmo- eller sesamfrö

Värm vattnet till ca 37 gr, smula jästen i bunken och lös upp jästen.
Tillsätt salt, socker, vitlök och olja.
Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper kanterna.
Jäs 10 min utan bakduk.
Sätt ugnen på 225 gr.
Ta upp degen och dela den i 4 delar.
Arbeta varje del och kavla ut till en rektangel.
Rulla ihop och snitta varje rulle med en vass kniv.
Jäs utan bakduk till dubbel storlek.
Pensla med uppvispad äggvita och strö på frön.
Grädda ca 12 min.
Eva i Skåne
En fundering eller två, Neta.

Varför jäsa utan duk? Jag har aldrig varit med om det förr.
"Rulla ihop och snitta". Snitta för brytskåror, eller?

Jag ska absolut prova. smile.gif
netaave
CITAT (Eva i Skåne @ 12-02-2006, 21:42)
En fundering eller två, Neta.

Varför jäsa utan duk? Jag har aldrig varit med om det förr.
"Rulla ihop och snitta". Snitta för brytskåror, eller?

Jag ska absolut prova. smile.gif

1. Det är väl för att få den "baugettiga" ytan på brödet kanske. Jag slängde dock på en duk av bara farten första jäsningen, sen penslade jag mina med vatten + olja i stället för äggvita.
2. Vet faktiskt inte, jag glömde skåra mina och det gick bra ändå.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon