
Karins bröd (Ryskt bröd)
3 dl grahams- eller rågmjöl
anis, fänkål och kummin
2 dl kokande vatten
2 dl grahamsmjöl till utbakning
Blanda mjöl och kryddor
Häll på vatten till en smidig deg.
Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till runda kakor.
Grädda utan fett i stekpannan ca 2 min på varje sida.
Baugetter 4 bröd
1 pkt jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 press vitlöksklyftor
2 msk olja
2 tsk socker
10 dl vetemjöl
äggvita
vallmo- eller sesamfrö
Värm vattnet till ca 37 gr, smula jästen i bunken och lös upp jästen.
Tillsätt salt, socker, vitlök och olja.
Arbeta in mjölet till en smidig deg som släpper kanterna.
Jäs 10 min utan bakduk.
Sätt ugnen på 225 gr.
Ta upp degen och dela den i 4 delar.
Arbeta varje del och kavla ut till en rektangel.
Rulla ihop och snitta varje rulle med en vass kniv.
Jäs utan bakduk till dubbel storlek.
Pensla med uppvispad äggvita och strö på frön.
Grädda ca 12 min.