Hittat på nätet
JÄSTPANNKAKOR
½ l mjölk 25 g jäst 2 små ägg 1 msk socker 1 tsk salt 4 dl mjöl Fett att steka i
Ljumma mjölken fingervarm och lös upp jästen i den. Vispa upp äggen ordentligt i mjölkblandningen, varefter socker och salt vispas med. Smeten skall vara så tjock att den ringlar sig från vispen. Låt smeten jäsa i 45 minuter på ett varmt ställe. Hetta upp laggen med lite fett. Rör försiktigt i smeten, så det uppjästa går ner lite grann. Häll lite smet i laggen och vänd så att det rinner ut över hela ytan och grädda dem gyllengula på bäda sidor: Servera med pannkakssylt och gärna lite vispad grädde.
och ett till
Jästpannkaka (stenkakor)
Detta behövs:
25 g jäst 2 ägg 1 krm kardemumma 8 dl standardmjölk 6 dl vetemjöl ½ msk salt
Rör ut jästen i lite av mjölken i en stor skål. Tillsätt äggen, salt, mjöl. Späd med resten av mjölken och vispa smeten slät. Täck med bakduk och låt smeten jäsa 1 timme. Häll cirka ½ dl smet åt gången i stekpannan tillsammans med en klick margarin.
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|