Hittat p ntet
JSTPANNKAKOR
l mjlk
25 g jst
2 sm gg
1 msk socker
1 tsk salt
4 dl mjl
Fett att steka i
Ljumma mjlken fingervarm och ls upp jsten i den. Vispa upp ggen ordentligt i mjlkblandningen, varefter socker och salt vispas med. Smeten skall vara s tjock att den ringlar sig frn vispen. Lt smeten jsa i 45 minuter p ett varmt stlle. Hetta upp laggen med lite fett. Rr frsiktigt i smeten, s det uppjsta gr ner lite grann. Hll lite smet i laggen och vnd s att det rinner ut ver hela ytan och grdda dem gyllengula p bda sidor: Servera med pannkakssylt och grna lite vispad grdde.
och ett till
Jstpannkaka (stenkakor)
Detta behvs:
25 g jst
2 gg
1 krm kardemumma
8 dl standardmjlk
6 dl vetemjl
msk salt
Rr ut jsten i lite av mjlken i en stor skl. Tillstt ggen, salt,
mjl. Spd med resten av mjlken och vispa smeten slt. Tck med
bakduk och lt smeten jsa 1 timme. Hll cirka dl smet t gngen
i stekpannan tillsammans med en klick margarin.


