Full version: Pannkakor
Biggan_
Hittat på nätet

JÄSTPANNKAKOR

½ l mjölk
25 g jäst
2 små ägg
1 msk socker
1 tsk salt
4 dl mjöl
Fett att steka i

Ljumma mjölken fingervarm och lös upp jästen i den. Vispa upp äggen ordentligt i mjölkblandningen, varefter socker och salt vispas med. Smeten skall vara så tjock att den ringlar sig från vispen. Låt smeten jäsa i 45 minuter på ett varmt ställe. Hetta upp laggen med lite fett. Rör försiktigt i smeten, så det uppjästa går ner lite grann. Häll lite smet i laggen och vänd så att det rinner ut över hela ytan och grädda dem gyllengula på bäda sidor: Servera med pannkakssylt och gärna lite vispad grädde.

och ett till

Jästpannkaka (stenkakor)

Detta behövs:

25 g jäst
2 ägg
1 krm kardemumma
8 dl standardmjölk
6 dl vetemjöl
½ msk salt

Rör ut jästen i lite av mjölken i en stor skål. Tillsätt äggen, salt,
mjöl. Späd med resten av mjölken och vispa smeten slät. Täck med
bakduk och låt smeten jäsa 1 timme. Häll cirka ½ dl smet åt gången
i stekpannan tillsammans med en klick margarin.
netaave
Prova att ta lite rivna morötter i pannkakorna, då blir dom saftiga och goda.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon