Hittat på nätet
JÄSTPANNKAKOR
½ l mjölk
25 g jäst
2 små ägg
1 msk socker
1 tsk salt
4 dl mjöl
Fett att steka i
Ljumma mjölken fingervarm och lös upp jästen i den. Vispa upp äggen ordentligt i mjölkblandningen, varefter socker och salt vispas med. Smeten skall vara så tjock att den ringlar sig från vispen. Låt smeten jäsa i 45 minuter på ett varmt ställe. Hetta upp laggen med lite fett. Rör försiktigt i smeten, så det uppjästa går ner lite grann. Häll lite smet i laggen och vänd så att det rinner ut över hela ytan och grädda dem gyllengula på bäda sidor: Servera med pannkakssylt och gärna lite vispad grädde.
och ett till
Jästpannkaka (stenkakor)
Detta behövs:
25 g jäst
2 ägg
1 krm kardemumma
8 dl standardmjölk
6 dl vetemjöl
½ msk salt
Rör ut jästen i lite av mjölken i en stor skål. Tillsätt äggen, salt,
mjöl. Späd med resten av mjölken och vispa smeten slät. Täck med
bakduk och låt smeten jäsa 1 timme. Häll cirka ½ dl smet åt gången
i stekpannan tillsammans med en klick margarin.