Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gammalt recept på rabarbermarmelad
          Alexandra
          Inlägg 30-04-2003, 13:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 280
          Medlem sedan:
          04-12-2002
          Medlem nr: 461



          Snart är det dags för rabarbern! Här kommer ett litet recept ur:
          Husmoderns presentbok- konservering från 1931. Jättegott på mackor!!

          Marmelad av rabarber och russin

          2 lit. rabarber
          2 tkp. sultanrussin
          2 tkp. socker

          R. tvättas men skalas ej, skäres i bitar och kokas mjukt tilsammans med sockret. Kärnfria russin malas på köttkvarn och blandas med rabarbern. Alltsammans får koka, tills massan fått lagom fast konsistens. Då mesta hettan avgått, hälles marmeladen på varma glasburkar.
          Har man använt vacker, röd rabarber, erhåller marmeladen ett utseende, som om den vore kokt av jordgubbar. Är därtill mycket fin i smaken.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          Ina
          Inlägg 30-04-2003, 18:11
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Åhh! Vad det låter gott!!! Jag måste skaffa rabarber... rolleyes.gif
           
          Citera
          yla
          Inlägg 01-05-2003, 14:41
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          toppen de måste bli lite rabarbermarmelad av mina rabarber helt klart


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          Hannele
          Inlägg 01-05-2003, 17:44
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          Vad är sultanrussin?

          Trädgård utan rabarber är ingen riktig trädgård!


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera
          mynta
          Inlägg 01-05-2003, 20:54
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 257
          Medlem sedan:
          10-02-2003
          Medlem nr: 710



          Sultanrussin är svindyra jätterussin. De brukar dessvärre bara vara lätta att finna runt juletider, nuförtiden... sad.gif
          Men jag tänker testa receptet med "vanliga", det kommer säkert att bli kanongott!

          Rabarber är förresten suveränt i blandsylt med, mkrt trevlig "grönsak" den där, tycker jag! Man kan jue göra så himla massa gott av den! wub.gif smile.gif wub.gif

          Har ni testat snörabarber?
          Vispa 1 äggvita & 1 dl socker till hårt skum & in i ugnen på 200 grader, tills "marängen" är härligt seg & fått en smula färg. Smaskens med vanilj eller chokladglass!
           
          Citera
          Ewa L
          Inlägg 06-05-2003, 06:20
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 643
          Medlem sedan:
          14-01-2003
          Medlem nr: 579



          CITAT (mynta @ 01-05-2003, 21:54)
          Sultanrussin är svindyra jätterussin. De brukar dessvärre bara vara lätta att finna runt juletider, nuförtiden... sad.gif
          Men jag tänker testa receptet med "vanliga", det kommer säkert att bli kanongott!

          Rabarber är förresten suveränt i blandsylt med, mkrt trevlig "grönsak" den där, tycker jag! Man kan jue göra så himla massa gott av den! wub.gif smile.gif wub.gif

          Har ni testat snörabarber?
          Vispa 1 äggvita & 1 dl socker till hårt skum & in i ugnen på 200 grader, tills "marängen" är härligt seg & fått en smula färg. Smaskens med vanilj eller chokladglass!

          Ursäkta en dum fråga men varför kallas det "snörabarber"? Är det för att den är lika obefintlig som fjolårets snö?? wacko.gif
          Eller fattas den helt enkelt i receptet? Under marängtäcket??


          --------------------
          Bättre sänt än aldrig!
          Min "nya" kärlek och sambo: Lucas. Och nu har Lucas fått lillebror: Elton!


          Lucas Och här är mattes älskling knappt 6 månader.


          Elton, 10 veckor


           
          Citera
          mynta
          Inlägg 06-05-2003, 06:46
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 257
          Medlem sedan:
          10-02-2003
          Medlem nr: 710



          laugh.gif En duktigare Kocka än jag lyckas nog få marängen vit & fin,, istället för gyllenbrun, som ett snötäcke... tongue.gif
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 06-05-2003, 07:00
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          CITAT (mynta @ 01-05-2003, 21:54)
          Har ni testat snörabarber?
          Vispa  1 äggvita & 1 dl socker till hårt skum & in i ugnen på 200 grader, tills "marängen" är härligt seg & fått en smula färg. Smaskens med vanilj eller chokladglass!

          CITAT (Ewa L @ 06-05-2003, 07:20)
          Ursäkta en dum fråga men varför kallas det "snörabarber"? Är det för att den är lika obefintlig som fjolårets snö?? wacko.gif
          Eller fattas den helt enkelt i receptet? Under marängtäcket??

          CITAT (mynta @ 06-05-2003, 07:46)
          laugh.gif En duktigare Kocka än jag lyckas nog få marängen vit & fin,, istället för gyllenbrun, som ett snötäcke... tongue.gif


          biggrin.gif biggrin.gif Man börjar ju i alla fall förstå var rabarbern ska vara!! biggrin.gif biggrin.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          mynta
          Inlägg 07-05-2003, 07:25
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 257
          Medlem sedan:
          10-02-2003
          Medlem nr: 710



          *slår sig själv i huvudet* NU trillade poletten ned i myntans huvud... Aha, jag hade glömt att nämna rabarbern... laugh.gif wacko.gif laugh.gif

          Ja, jo, den ska ligga under snö(maräng)täcket... Dessutom så underlättar det om man smörjer formen innan man lägger dit rabarberna & lite socker skadar inte heller. smile.gif

          *kommer till insikten om att man nog inte ska ge sig på en karrär som kokboksförfattare* rolleyes.gif tongue.gif
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 03:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon